31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Didim'de yol çilesi

Aydın’ın Didim ilçesi ile Akbük Beldesini birbirine bağlayan 12 kilometrelik yolda uzun yıllardır her hangi bir bakım çalışması yapılmaması, turizm kenti olan Didim’de tatilcileri büyük sıkıntıya sokuyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar biran önce bu yola gerekli ilginin gösterilmesini bekliyor.


Didim-Akbük arası 12 kilometrelik yolun aynı zaman Didim ile Bodrum arasında köprü vaziyeti gördüğünü kaydeden İl Genel Meclis Üyesi Ziya Işık, “Bu yol şu an resmiyette görünmüyor. Yani yolun kime ait olduğu belli değil. Didim bir turizm kenti. Bu yolun bu durumda olması bizleri üzüyor. İktidar partisi olarak bu yolun yapılması için ne gerekiyorsa yaptık. Yolun durumuyla ilgili olarak yaptığımız çalışmada yol ne belediyeye ne İlÖzel İdaresine ne de karayollarına ait .Bu yolun şu an sahibi yok”dedi.


AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’e yolun durumuyla ilgili olarak bilgiler verdiklerini ve Ankara da bu konuyla ilgili çalışmalarda başlattıklarını kaydeden Işık “Milletvekilimiz Ahmet Ertürk karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Fakat karayollarına iletilen bu sorunun ret edildiğini bize iletti. Bu sorunun çözümü için Aydın Valimiz Mustafa Malay ve İl Genel Meclis Başkanımız İsmail Hakkı Eser görüşeceğiz. Bu yolun yeniden yapılması gerekiyor. Bunun içinde 12 trilyona ihtiyaç var. Fakat yolun kime ait olduğu belli olmadığı için çalışma yapılamıyor. Biz İl Özel İdare kaynakları ile yola 3 kez bakım yaptırdık ama çözüm olmadı. Bu yolda gerçekleşen her trafik kazası bizim canımızı yakıyor. Bu nedenle 1 Eylül’de meclis açıldığında bu sorunu gündeme yeniden getireceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 15:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?