31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Didim'de yollar dereye döndü

DİDİM’DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ

Aydın’ın Didim ilçesinde hafta başından bu yana etkili olan ve dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yağış ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Yağışların ardından Atatürk Bulvarı adeta dereyi andırırken, ara yollar sular altında kaldı. Karşıya geçmek isteyen vatandaşlar oluşan seller nedeniyle yollarda kalırken, araçlarda yağmur sularında nasibini aldı. Dün sabah saatlerinde poyrazla birlikte etkili olan ve yarım saatte şehri esir alan şiddetli yağışların devam edeceği belirtildi.

Sabah saatlerinde etkili olan yağışların ardından Atatürk Bulvarı dereyi andırırken, ara yollarda yağmur sularında seller oluştu. Kanalizasyon kapakların yetersiz olduğu görülürken, bazı vatandaşlar ise yoldan karşıya geçemedi. Yağışın etkisiyle Altınkum’da denizin rengi toprak rengine dönüştü. Çarşamba gecesi etkili olan şiddetli fırtınanın etkisiyle Altınkum Sahilindeki kumlar sahil bandına kadar sürüklendi. Rüzgarın etkisiyle de deniz dalga kıranları aşan dalgalar, Engelli Plajı olarak adlandırılan bölgeyi sular altında bıraktı.

Yağış ve fırtınanın etkisiyle bazı işyerlerinin camlarının kırıldığı ve tabelaları yerinden söküldü. Geçen yaz hizmete açılan Didim Turizm Derneği’nin tabelasının da kırıldı. Altınkum’da kumların yazın vatandaşların gezdiği yürüyüş yollarını dahi aştığı görülürken, Belediye Temizlik işçileri ve esnafın kumları temizlemeye çalışıldı.

Didim’de etkili olan yağışların hafta içerisinde etkisini sürdüreceği öğrenilirken, vatandaşların sel ve su baskını gibi doğal afetlere karşı tedbirli davranmaları istendi.

DİDİM’DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ
DİDİM’DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ
DİDİM’DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ
DİDİM’DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ
DİDİM’DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 16:52:09
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?