30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Dilek Yarımadası'na ziyaretçi akını

Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı Ziyaretçi Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Geçtiğimiz yıl 3 Temmuz’da Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe tarafından açılışı yapılan merkezi, şu ana kadar yaklaşık 6 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını belirten yetkililer, merkeze en çok Hollanda, Belçika ve İngiliz turistlerin ilgi gösterdiğini kaydetti. Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı florasında 95 familyaya ait tür, alttür ve 804 adet bitki türü belirlendiğini açıklayan yetkililer, Milli Park’ta yaşayan tüm canlıların birer örneklerinin ziyaretçi tanıtım merkezinde sergilediklerini belirtti.

Özellikle doldurulmuş hayvan türleri ve kuş gözleminin ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Hakan Körbalta, "Açılışından bu yana 400’ü resmi ziyaret olmak üzere yaklaşık 6 bin kişi Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’ni gezerek, kuş gözlemi ve botanik turlara katıldı. Ücretsiz olarak verilen bu hizmetlerden en çok öğrenciler ve yabancı turistlerimiz faydalandı. Yerli turistlerimizi de merkezimize bekliyoruz" dedi.

Yapılan istatistiklere göre, Ziyaretçi Tanıtım Merkezi’ni ziyaret eden her yüz kişiden 18’i yabancı. Bunların yüzde 8’ini Hollanda, yüzde 4’ünü Belçika, yüzde 4’ünü İngiltere, yüzde 1’ini Amerika ve geri kalan yüzde 1’lik kısmını da diğer yabancı ülkeler oluşturuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 14:31:26
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 17:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?