30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Dilli Düdük' davası

AYDINSPOR’DA “TARKAN” DAVASI

Aydınspor eski Asbaşkanı Başkanı Osman Yılmaz'ın, Aydın’da yayın yapan bir internet sitesindeki köşe yazısında Aydınspor eski Başkan Tansel Önder için ünlü poçu Tarkan’ın “Dilli Düdük” şarkısını istemesi; iki eski yöneticiyi mahkemelik etti.

Aydınspor eski Asbaşkanı Başkanı Osman Yılmaz, internet sitesindeki köşe yazısında Aydınspor eski Başkanı Tansel Önder için ‘Haftanın istek şarkıları’ başlığı altında Tarkan'ın “Dilli Düdük” şarkısını istemesi tartışmaları mahkemeye taşındı. Tansel Önder, Aydın 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne ‘Dilli Düdük’ şarkısının sözlerinin hakaret ve tehdit içerdiği gerekçesiyle dava açtı. Önder, açtığı davada Yılmaz’dan “Basın yoluyla kişilik haklarına saldırıda bulduğu iddiasıyla” 10 bin TL manevi tazminat istiyor.

Mahkeme kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Tarkan'ın şarkısı hit bir şarkıdır. Birisine şarkı armağan etmek ile hakaret ve tehdit oluşmaz. Radyo ve televizyonlarda sürekli yayınlanan bu şarkının sözleri tehdit içerseydi RTÜK yayın yasağı koyardı. Bu davayı bana değil Tarkan'a açılmış bir dava olarak kabul ediyorum” dedi.

ÖNCE CİDDİYE ALMADIM

Aydınspor eski Başkanı Tansel Önder de, Yılmaz'ın yazısını okuduktan sonra ilk önce bir tepki vermediğini, dostlarının uyarısı üzerine şarkı sözlerini okuduktan sonra tehdit unsuru gördüğünü söyledi. Osman Yılmaz'la aralarında bir husumet olmadığını söyleyen Önder, “Aydınspor'un menfaatleri için yaptığım girişimlerden rahatsız oldukları dönemde yazdığı bu yazıdaki şarkı sözlerini Osman Yılmaz tarafından tarafıma söylenmiş kabul ettim. Özellikle şarkı sözlerinde geçen birkaç cümle tamamen tarafıma yönelik tehdit unsuru taşıyor” diye konuştu.

KALP KIRANLARA YAZILDI

Türkiye'nin megastarı olarak bilinen Dilli Düdük şarkısının söz yazarı ve bestecisi Tarkan Tevetoğlu Yeni Aktüel'in 131'nci sayısına verdiği röportajda şarkıyı neden yazdığını şu sözleri ile açıklamıştı: "Bu şarkıyı bir buçuk sene önce yine hakkımda muhaliflerin atıp tuttuğu, meyvelerimi zalimce taşladığı dönemde yazdım. Yine aynı zaman diliminde, çok değerli bir meslektaşımın da böylesi haksız saldırılara maruz kaldığına tanık olunca çileden çıktım. Kağıdı kalemi alıp elime karalamaya başladım. Anlamadan, dinlemeden, pireye deve yapıp ateşe körükle giden ve içi sızlamadan kalp kıran herkese yazdım bu şarkıyı. Bütün dilli düdüklere bir cevap şarkısıdır bu"

İŞTE O YAZI

Aydınspor eski Asbaşkanı Osman Yılmaz tarafından kaleme alınan haftanın istek şarkıları yazısı: “Şimdi de Aydın'daki bazı arkadaşlarımız için yerel radyolardan şarkı istemeye sıra geldi. Tansel Önder: Kendisini tanımayan yoktur. Google'da ismini arattığınızda kendisinin Yahya Demirel'in eski ortağı olduğunu görürsünüz. Akdeniz Sigorta'nın. Akdeniz Sigorta ki çalışmalarındaki yolsuzluk nedeni ile faaliyetlerine son verilmiş bir şirket. Aydınspor gündeme geldiğinde gazetelerde reklam boyu gösteren sevgili Tansel için, Tarkan'dan bir şarkı istiyorum: ‘Dilli Düdük’ Bu haftalık bu şarkıları sizler için seçtim ve yukarıdaki arkadaşlarıma armağan ediyorum. İyi dinlemeler”

İŞTE ŞARKININ SÖZLERİ

Dilli Düdük

Söz gümüşse sükut altındır

Masal okuyor bilmiyor o zır deli

Rüzgar eken fırtına biçer

Kendi düşen ağlamaz yarim

Sen sen ol kalp kırma

Uykuların kaçar sonra

Akıllı ol oyuna gelme

Tepe takla olursun, eden bulur sonunda

Pireyi deve yaptı dilli düdük

Ateşe bile bile körükle gidiyor

Kendi kuyusunu kazıyor enayi

Cırcır ötüyor

Bana göre hava hoş, kendi bilir

Beni bilen iyi biliyor

Boşa çabaları bu gönüllerde

Hükmü geçmiyor

Hadi sev hadi hadi hadi gözünü karart da

Koy elini kalbine şu yalan hayatta

Gelen geçer kalan göçer unutma

Sana da kalmaz bu ölümlü dünya

Caka satıyor utanması yok

O kendini üstün buluyor ama yanılıyor

Burnu Kaf dağında mübarek

O kendini bu alemin kralı sanıyor

Şöyle bir silkelen de gel kendine

Hududunu, haddini bil ileri gitme

İki kere iki dört, hesabı kolay

Aç kalbini gel dır dır etme

AYDINSPOR’DA “TARKAN” DAVASI
AYDINSPOR’DA “TARKAN” DAVASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 10:31:03
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?