31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Dim-Der tiyatrosu Ankara Festvalinde

'Didim Belediyesi - DİMDER Kent Tiyatrosu'nun; bu sezon Esra Akbudak yönetiminde hazırlayıp, oynadığı 'Sular Aydınlanıyordu' oyunu 13. Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’nde oynamaya hak kazandı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan DİMDER Başkanı Meltem Öktemgil "Didim Belediyesi - DİMDER Kent Tiyatrosu" bu sezon hazırlayıp 9 oyun olarak halka gösterim sunduğu oyun 'Sular Aydınlanıyordu' ile, başvurduğu 14-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 13. Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katılmaya hak kazanmıştır.

Tiyatrolara destek vermek, tiyatroları, sanat ve sanatçıyı halkla bütünleştirmek amacıyla yapılan festivalde bizler de Didim olarak yer almaktan büyük gurur ve mutluluk duymaktayız.

Festivalde oynayacağımız salon ve tarih konularında henüz bir açıklama yapamayacağız. Şu anda Ankara'da bulunan yönetmenimiz Esra Akbudak, festival ile ilgili görüşmeleri yapmaktadır. Henüz tarih ve program konusunda toplantıların devam ettiğini söyledi. Didim'e geldiğinde program hakkında detaylı bilgileri düzenleyeceğimiz basın toplantıları ile açıklayacağız. Festivale katılma gibi güzel bir gelişme haberi aldığımıza bizler çok sevindik” dedi.

Türkiye'nin en önemli festivallerinden birinde bulunmanın büyük bir guru kaynağı olduğunu belirten Öktemgil tiyatronun kurulmasında emeği geçen Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya Yönetmen Esra Akbudak'a tiyatro ekibi elemanlarına ve oyunculara teşekkür ederek Didim'in sanatsal tanıtımı için büyük önem taşıyan başarıya ulaşılmasında, gece gündüz ayırmaksızın gayretle çalışmaları sürdüreceklerine söyledi

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 16:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?