30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Din görevlilerine ek ödeme talebi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Aydın Şubesi Başkanı Nadir Baylar ve sendika üyesi din görevlileri Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’i parti İl binasında ziyaret ettiler.


Din hizmetleri sınıfında çalışan Büyükşehir İl ve İlçe müftüleri hariç İl ve İlçe Müftüleri ile yardımcı hizmetler sınıfında çalışan din görevlilerinin 16 Ağustos 2008 tarihinde eşit işe eşit ücret kapsamında çıkarılan ek ödemeyi ilişkin kararname ile 112 YTL’lik iyileştirmeden yararlanamadıklarını ifade eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Aydın Şubesi Başkanı Nadir Baylar Milletvekili Mehmet Erdem’den sıkıntılarının giderilmesi konusunda hükümet yetkilileri ve Maliye Bakanlığı ile aralarında köprü vazifesi görmesini istedi.


Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem din görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda üzerine düşen görevi severek yapacağını belirterek “Konuyu Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yazılı olarak ileteceğim. Daha önce konuyu Türk Diyanet-Sen ile de görüştük. Ben bu konuda olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum. Din adamlarımız ifa ittikleri görev itibarı ile toplumda halk ile sürekli olarak temas da bulunan insanlar. Onların huzurlu bir şekilde görevlerini yapabilmeleri bizim için çok önemli. Bu bağlamda tabi ki üzerimize düşen görevi yaparak konuyu yetkili organlarımıza aktaracağız” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?