29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

'Doktorlar mesaiye geç başlıyor'

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tüm değişikliklere rağmen Aydın'daki hastanelerdeki yoğunluğun bir türlü önlenemediğini belirten muayeneye hastalar, mesaiye geç başladığını ileri sürerek tepki gösterdi. 82. Yıl Devlet Hastanesi yetkilileri ise doktorların mesailerine zamanında başladığını bildirdi. 

Aydın'da Ramazan Bayramı tatili ve hava sıcaklılıklarının aniden düşmesiyle birlikte vatandaşlar sağlık kuruluşlarına akın etti. Sabahın
erken saatlerinde sıra alabilmek amacıyla Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne gelen vatandaşlar, mesai saati başlamasıyla birlikte sıralarını almalarına rağmen saat 09.30'a yaklaşmasına rağmen doktorların mesaiye başlamaması sebebiyle hiç kimsenin muayene olamadığını ifade etti. Doktorların mesai mefhumunu sürekli ihlal ettiğini ancak kendi muayenehanelerinde özel çalıştıkları sırada zamanlarını daha hassas kullandıklarını iddia eden hastalar, hastanelerde yaşanan keyfi uygulamalara son verilmesini istedi. 

Bu sorunun sistemdeki eksikliklerden kaynaklandığını da belirten hastalardan 60 yaşındaki Sevim Erkan, "Hastaneler de bir devlet kurumu. Ancak burada ciddi bir sistemsizlik ve hastalar perişan ediliyor. Sabah mesai saat 08.00'de başlıyor. 09.00'da poliklinik hizmetleri başlaması gerekiyor. Ancak hiçbir yetkilinin umurunda değil. Yetkililerin hastanelerde yaşanan bu keyfi uygulamayı son vermesini itiyoruz" dedi. 

Bazı hastalar ise bu hastanenin İSO 9000 kalite belgesi almış bir kuruluş olduğunu belirterek, "Kalite hastaların memnuniyetiyle ölçülmeli. Kağıt ve tabelalar üzerindeki kalite belgesi bizlere kaliteli hizmet vermiyor" diyerek, hastaların bekletilmesine tepki gösterdi. 

Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi yetkilileri, açıklama yapabilecek yetkilinin bulunmadığını ve doktorların mesailerine vaktinde başladığını, ancak sabahları yatan hastaları kontrol ettikleri için zaman zaman doktorların polikliniğe geç başladıklarını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 18:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?