20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Domatese doyuran festival!

FESTİVAL BAHANE, DOMATESLER ŞAHANE

Aydın merkez Dalama beldesinde geleneksel hale gelen domates festivali renkli geçti. Festival domates festivali olunca, davetlilere de domates ikram edildi. Festival boyunca protokol üyelerinden vatandaşına kadar herkes doya doya domates yedi. Ancak belediye başkanından milletvekiline kadar kimsenin aklına domatesi yıkayarak yemek gelmedi.

Aydın'ın Dalama Beldesi’nde bu yıl 7.’si gerçekleştirilen Dalama Tarım, Domates, Kültür ve Sanet Festivali çeşitli etkinliklerle kutlandı. Oldukça renkli geçen festivalde domates yeme yarışması görülmeye değerdi. Yaklaşık 45 saniyede bir kilo domatesi yiyen yarışmacılar belediye Başkanı Nihat Aktakka tarafında ödüllendirildi.

Dalama Belediyesi önünde gerçekleştirilen Festival halk oyunları gösterileri ile başladı. Festivale AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, MHP İl Başkanı Hasan Muti, Dalama halkı ve çok sayıda davetli katıldı.

Bir ürünü ve beldeyi en iyi tanıtmanın en önemli yollarından birinin bu tür festivaller olduğunu belirten Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, domatesle özdeşleşen Dalama Beldesi’nin artık bir marka olduğunu daha kaliteli üretim için çalıştıklarını söyledi.

Daha sora konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, hükümetin tarıma dönük yatırım ve destekleri ile genel ve yerel çalışmaları değerlendirdi. Muhalefetin eleştirilerine de cevaplayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, isim vermeden MHP Aydın milletvekili Ali Uzunırmak’ın başka yerlerde yaptığı konuşmaları cevaplandırırken, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” deyip yatırımları sıraladı. Tam bu sırada gecikmeli olarak tören alanına MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak gelince Milletvekili Mehmet Erdem “İyi insan lafının üzerine gelirmiş” diyerek hükümetin güvenlik ve terörle ilgili çalışmalarından da söz etti.

Konuşmaların ardından değişik dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Bu arda konuşması için kendisine söz verilmesini bekleyen MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, kendisine söz verilmeyince festival programı tamamlanmadan törenden ayrıldı.

FESTİVAL BAHANE, DOMATESLER ŞAHANE
FESTİVAL BAHANE, DOMATESLER ŞAHANE
FESTİVAL BAHANE, DOMATESLER ŞAHANE
FESTİVAL BAHANE, DOMATESLER ŞAHANE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 10:03:02
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 10:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?