20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Domuz gribi tehlikesi yok

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yurt genelinde domuz gribine karşı çok sıkı önlemler alındığını belirterek "Domuz gribi açısından dünyada en güvenilir ülke Türkiye'dir" dedi.

Aydın ziyareti sırasında Türkiye'de alınan domuz gribi tedbirleri hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Domuz gribi açısından dünyada en güvenilir ülke Türkiye'dir. Gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Ülkemizde domuz gribi olan bir hasta bulunmamaktadır. Özellikle bu konunun altını çiziyorum, bir kişi havaalanında bulunmuştu gerekli önlem alınarak ülkesine gönderildi. Bizim kültürümüzde de domuz eti yememe gibi bir gelenek olduğu için bu konuda daha şanslıyız."

Yabancı turistlerin tatil için rezervasyon yaptırdığı programlarını iptal ederek ülkemize gelmek istediğini anlatan Eroğlu, "ülkemizde rezervasyon yaptırıyor. Domuz gribi konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı olarak tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

METEOROLOJİ ÖLÇÜM MERKEZLERİ KURULACAK
Aydın'ın dört noktasına meteoroloji ölçüm merkezi kurulacağı müjdesini veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Çiftçinin en önemli sorunlarından biri hava durumu. Bu yüzden ürünlerini toplayamıyorlar. Emekleri boşa gidiyor. Bu sorunun giderilmesi için Çine, Germencik, Karacasu ve Bozdoğan ilçelerine otomatik meteoroloji ölçüm noktaları kurulacak."

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI HIZ KAZANACAK
Aydın'da, ağaçlandırma çalışmalarında ilerleme olduğunu ve büyük bir hızla ağaç dikim çalışmalarının devam edeceğini belirten Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "2008 yılında Başbakanımız tarafından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Aydın'a 4 bin 600 hektar alanda fıstık çamı dikildi ve çiftçilerimiz büyük gelir elde etmeye başlayacak. Ayrıca talimatlar verildi bu sene beş bin hektarlık alan ağaçlandırılarak büyük bir ilerleme kaydedeceğiz. 'Ege'de adam eksen büyür.' diye bir söz var.

Toprağımız çok bereketli ve boşa gitsin istemiyoruz. Yapacağımız çalışmalar ve sulama projeleri ile karşımızda daha güzel bir tarım şehri göreceğiz. Buna gönülden inanıyorum."

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 23:00:31
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 23:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?