20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Domuz gribini büyütmeyin'

AYDIN VALİSİ COŞ’TAN DOMUZ GRİBİ DEĞERLENDİRMESİ

Dünyayı ve ülkemizi et6kisi altına alınan domuz gribi ile ilgili olarak Aydın’da her türlü tedbirin alındığını, ancak olayın bu kadar büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

Şu an itibariyle Aydın’da bir kişinin domuz gribi vakasına bağlı olarak hayatını kaybettiğini, iki kişinin de tahlillerinin pozitif çıkması nedeniyle müşahede altında tutulduğunu ifade eden Aydın valisi Hüseyin Avni Coş, “Devlet olarak her türlü tedbirimizi aldık. Vatandaşlarımızın da tedbirli olmalarını ve gerekli korunma yöntemlerini uymalarını tavsiye ediyoruz. Domuz gribi nedeniyle bir milyon kişinin yaşadığı ilimizde bir vatandaşımızın hayatını kaybetti, 2. bir kişinin hayatını kaybetmemesi için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Ancak bir milyonda bir gerçekleşen bu ölümün bu kadar büyütülüp halk arasında panik havası oluşturmanın doğru olmadığını düşünüyorum” dedi.

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen “Pandemik A” gribiyle ilgili olarak Aydın Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak il genelinde çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydeden vali Hüseyin Avni Coş, her zaman olduğu gibi vatandaşların hijyene dikkat etmesini istedi.

“TATİL GÜNDEMİZİDE YOK”

Aydın valiliği olarak ilgili müdürlüklerle domuz gribine karşı günlük değerlendirmelerde bulunduklarını, okullardaki devamsızlıkları ve hastanelerdeki müracaatları en ince detayına kadar incelediklerini ifade eden vali Hüseyin Avni Coş, Aydın’da şu an itibariyle okulların tatil edilmesi ile ilgili herhangi bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti. Vali Coş, “Bu meselenin suistimal edilmesine de karşıyız. Şu anda hangi okulda veya sınıfta kaç öğrencinin devamsızlık yaptığını ve bu öğrencilerin kaç tanesinin sağlık kuruluşuna müracaat ettiği ve durumunun ne olduğuna kadar her şeyi takip ediyoruz” dedi.

“YETERLİ MİKTARDA AŞI GELDİ”

Aydın’da aşılama çalışmalarının da başladığını ve isteyen kişilerin çocuklarını ve kendilerini sağlık kuruluşuna giderek aşı yaptırabileceklerini kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, sağlık hizmetleri bakımından da bir aksaklığın söz konusu olmadığını rutin olarak hizmetlerin devam ettiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 10:24:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 12:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?