20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

DP'den Kamer Genç’e tepki

MERHUM MENDERES’İN MEMELKETİ AYDIN’DAN KAMER GENÇ’E TEPKİ

Demokrat Parti (DP) Aydın İl Başkanı Engin Polat, Aydın’ın yetiştirdiği Merhum Başbakan Adnan Menderes hakkında kullandığı çirkin ifadeler nedeniyle Kamer Genç’i kınadıklarını söyledi. Kamer Genç’in demokrasi şehidi Adnan Menderes’i çirkin bir iftira atmak istediğini ve bu iftiranın Türk Siyaset tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ifade eden DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, Kamer Genç’e 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ sözünü hatırlattı. Polat, Menderes’in tarihinin bembeyaz olduğunu da belirterek Kamer Genç’in çiçek suladığı günlerine bakmasını istedi.

DP Aydın İl Başkanı Engin Polat, Kamer Genç'in Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı son konuşmada eski başbakanlardan Adnan Menderes hakkında kullandığı ağır ifadelerin Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçeceğini belirterek CHP'nin Kamer Genç'i acilen partiden ihraç etmesi gerektiğini de söyledi. Polat açıklamasında "Türk Milleti Kamer Genç'i de, Demokrat Parti Genel Başkanı, rahmetli Başbakan Menderes'i de iyi tanır. Türkiye Cumhuriyeti tarihine adını altın harflerle yazdırmış, bugün taraflı-tarafsız herkesin saygı ile andığı bir başbakan hakkında daha önce benzerine rastlanmamış iftiralarda bulunarak Menderes'in kutsal hatırasına, ailesine, Yüce Meclis'e ve partimize hakaret eden bir anlayış için söylenebilecek fazla bir söz yoktur. Kamer Genç, son tahkirleri ile sabırları iyice taşırmıştır. Gelinen noktada Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kamer Genç'i ihraç etmesi gerekir. Açıkçası biz, Genç'ten bundan sonra olumlu bir hareket beklemiyoruz. Siyasi sabıka kayıtları Meclis tutanaklarından taşmış bu saldırgan ve iftiracı kişi için söyleyecek çok fazla sözümüz yok. Kendisi ile başkalarını karıştırmasın. Çiçek suladığı günleri tüm Türkiye biliyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 13:33:05
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet AYDIN IP: 94.120.78.xxx Tarih : 19.12.2010 22:59:36

Sayın,başkan tepkinin nedeni ne acaba?Menderes adı geçen bayanla yasak ilişki yaşamadımı acaba?.Acaba bunu Rahmeti İNÖNÜ yapmış olasydı sizler mecliste neler söylerdiniz ?.