20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

DSP Ecevit’i andı

AYDIN DSP  ECEVİT’İ ANDI

Aydın’da, DSP Genel Merkezi’nin ilan ettiği 1-7 Kasım Ecevit Haftası kapsamında ‘Ecevit’i anmak ve anlamak’ konulu konferans düzenlendi. Nevzat Biçer Parkı’nda düzenlenen konferansa DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Örgüt Kurulu Başkanı Tufan Bural, DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik, Merkez İlçe Başkanı Seçkin Sökmez, kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra partililer yoğun ilgi gösterdi. Konferansa CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından, sinevizyonla Ecevit’in hayatını anlatan belgeseli yayınlandı. Bülent Ecevit’in yazdığı şiirler, partililer tarafından okunurken salonda duygu dolu anlar yaşandı. Bazı DSP’lilerin program boyunca duygu dolu anlar yaşadığı görüldü.

GİLİK: “ECEVİT ATATÜRK İLE ÖZDEŞLEŞEN TEK LİDERDİR”

Düzenlenen konferansta konuşan DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik ,Ecevit’i rahmetle, özlemle,saygıyla anıyoruz” dedi. Gilik, “Ecevit’in eksikliğini Türkiye hissetmektedir. Bülent Ecevit, Atatürk ile özdeşleşen gerçek tek liderdir. Yaşamı boyunca tutsaklığa, yalana, hainliğe karşı çıkmıştır. Hakka ve halka hizmet etmiştir. Gerçekleri söylemiştir. 12 Eylül faşizmine tek başına olsa da karşı çıkmıştır. Cesaretli adımlar atmıştır. Arkasında yolsuzluk, kirlilik olmayan bir gerçeklik bırakmıştır. Ecevit devrimciydi. Kutsal değeri Türk ulusuydu” dedi.

Konuşmasında AK Parti hükümetine de eleştiren Gilik; “Türkiye Cumhuriyeti sınırları tartışılır hale geldi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için kendimize güvenmeliyiz. Uyanık olup, çok çalışmalıyız. Ülkemizde bugün DSP’ye büyük ihtiyaç duyulmaktadır. DSP’yi yeniden iktidara getirip Ecevit’in felsefesini yaymalıyız. DSP, gücünü halktan almaktadır. DSP’nin başarısı Türkiye’nin başarısı olacaktır” diye konuştu.

BURAL:“ECEVİT GEÇMİŞE DÖNÜK BİR AĞIT DEĞİL, GELECEĞE DÖNÜK IŞIK OLMALI”

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin sıkıntılı günler geçirdiğine değindi. Bural, “Türkiye Cumhuriyeti Kurtuluş Savaş’ından sonra ilk defa bu kadar sıkıntılı günler geçiriyor. Kemalistler ve Atatürkçüler kıyıma uğramaktadır. Bu durum demokratik sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilere kadar sirayet etmektedir” dedi. Bural, konuşmasında ‘Ecevit’in geçmişe dönük bir ağıt değil, geleceğe dönük ışık olmalı’ ifadesini kullanarak; “Ecevit’in düşüncelerini yaymalıyız. Ecevit zamanında Milli Saadet Partisi (MSP) ile koalisyon yaparak tabuları yıkabilecek kadar cesaretliydi” diye konuştu.

AYDIN DSP  ECEVİT’İ ANDI
AYDIN DSP  ECEVİT’İ ANDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 16:54:04
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 17:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?