31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

DSP yönetimi mazbata aldı

DSP AYDIN İL YÖNETİMİ MAZBATA ALDI

Demokratik Sol Parti (DSP) Aydın İl Teşkilatı’nda hafta sonu yapılan olağan genel kurul sonrası göreve gelen Ali Gilik başkanlığındaki yeni yönetim mazbatasını aldı.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan DSP Aydın İl Teşkilatı 8. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığına seçilen mevcut başkan Ali Gilik başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, bugün Aydın İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını aldı. Mazbata alarak göreve başlayan Gilik, Aydın Adliyesi çıkışında yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Mazbata töreni sırasında DSP Aydın Merkez İlçe Başkanı Nurettin Dönmez de il yöneticilerini yalnız bırakmazken; törende il yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğu da hazır bulundu.

DSP İl Başkanı Gilik, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, DSP Aydın İl Teşkilatı 8. Olağan Genel Kurulu’nun büyük bir olgunluk içerisinde gerçekleştirildiğini söyledi. Kongrenin başta DSP Genel Başkanı Masum Türker olmak üzere yoğun bir katılıma ev sahipliği yaptığını belirten Gilik, “Bugün göreve seçilen yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte mazbatamızı aldık. Geçmişte partimizde görev alan tüm eski yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra tüm eski ve yeni yöneticilerimizle kol kola omuz omuza yolumuza devam edeceğiz. Eski ve yeni yöneticilerimizle DSP’yi başta Aydın’da olmak üzere tüm yurt genelinde en iyi noktaya taşımak için mücadele edeceğiz” dedi.

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ-

Gündemde olan Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran İl Başkanı Gilik, değişiklikle yer alan maddelerin tek tek değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, “Anayasa taslağını tam olarak incelemedim. Ancak bir hukukçu olarak değişiklik paketinin toplu olarak referanduma götürülmesi kanuna aykırıdır. Değişiklikte yer alan maddelerin tek tek değerlendirilmesi lazım. Bununla birlikte Türkiye’de gerçek demokrasiyi sağlayabilmemiz için başta ‘Yüzde 10 Seçim Barajı’ olmak üzere Seçim ve Siyasi Partililer Yasalarının da değiştirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

DSP AYDIN İL YÖNETİMİ MAZBATA ALDI
DSP AYDIN İL YÖNETİMİ MAZBATA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 14:47:03
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 14:54:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?