30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

DSP'den kaynaşma gecesi

Demokratik Sol Parti (DSP) Aydın İl Başkanlığı tarafından, kaynaşma gecesi düzenlendi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, partiye yeni katılımlar da oldu.
'Yerel'den Genel'e Halk İktidarı' adıyla düzenlenen gece Aydın Gar tesislerinde düzenlendi. Geceye DSP Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal, Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, DSP Kadın Kolları Başkanı Ferah Üşenmez, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.


Gecenin açılışında konuşan DSP Aydın İl Başkanı Sümer Büyükyurt, Cumhuriyet'e, Anayasa'ya ve ülkenin birliğine karşı tehditlerin olduğunu ifade ederek DSP olarak buna müsaade etmeyeceklerini söyledi.
Yasam, yürütme ve yargının sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Büyükyurt, bazı siyasi partilerin aday belirleme sistemlerini de eleştirerek "Ülkede vatandaşların çoğu oy kullandı. Ama sadece liderlerin aday gösterdiği kişiler milletvekili seçildi. Bunlar oy kullanan halktan değil liderlerinden korktukları için, yasama ve yürütme olması gerektiği şekilde işlemiyor" diyerek DSP iktidarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Gecenin finalinde konuşan Parti Meclis Üyesi Önder Aksakal ise iktidarı eleştirerek Türkiye'nin her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Son yıllarda siyasetin de boyut değiştirdiğini kaydeden Aksakal, "10-15 yıl önce liderler siyaset sahnesine çıktığında ekonomi üzerine, ürünler üzerine konuşur siyaset yapardı. Şimdi siyasetin rengi değişti. Yaşananlardan kaygılıyız, ancak kesinlikle ümitsiz değiliz. Çünkü Türkiye'nin umudu Atatürk yolunda Ecevit Işığında halk, bu gidişe 'dur' diyecektir. DSP her zaman toplumu kucaklayıcı ülkenin geleceğine sahip çıkan bir parti olmuştur. Bugün yaşananları yıllar öncesinden işaret eden Ecevit'in söylemlerinde hep haklı olduğunu görüyoruz" dedi.
Konuşmasının sonunda yaklaşan seçimlerden de söz eden Aksakal, DSP olarak seçimlere hazır olduklarını belirterek "İlk iş olarak yerel seçimlerde yerel yönetimlerden AK Parti'yi uzaklaştırmalıyız. Ardından DSP olarak halkı iktidara taşımamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.
Gecenin sonunda partiye yeni katılanlara parti yöneticileri tarafından rozetleri takıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 09:00:04
Güncelleme :30 Mart 2008 Pazar 09:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?