20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

DSP'den Rahşan Ecevit'e sitem

DSP’DEN KURUCU GENEL BAŞKANLARI RAHŞAN ECEVİT’E SİTEM

Demokratik Sol Parti (DSP) Aydın İl Teşkilatı “Yeniden Demokratik Sol İktidarı için dayanışma ve Kaynaşma Gecesi” düzenledi. Aydın İl, Merkez İlçe ve diğer ilçe teşkilatlarının da katıldığı gecede partililer, Kurucu Genel Başkan Rahşan Ecevit’e sitem ettiler.

Aydın Baro Tesisleri’nde düzenlenen kaynaşma ve dayanışma gecesine, DSP Genel başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Partinin Aydın İl Başkanı Ali Gilik, Merkez İlçe Başkanı Nurettin Dönmez, Didim İlçe Başkanı Taci Ebaş başta olmak üzere, partinin il, merkez ilçe ve diğer ilçelerin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Zonguldak’ta meydana gelen maden ocağı kazasında hayatını kaybedenlerin de anıldığı gecenin açılışında konuşan DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik, her geçen gün DSP iktidarının daha da özlendiğini ifade etti. DSP’nin emeklisinden, işçisine, öğrencisinden esnafına kadar her kesimin partisi olduğunu ve partinin gücünü Haktan ve halktan aldığını ifade eden İl Başkanı Ali Gilik, emin adımlarla iktidara yürüdüklerini söyledi.

“KURUCU GENEL BAŞKAN RAHŞAN ECEVİT’E SİTEM”

Son günlerde Türk siyasetinde yaşananları ibretle izlediklerini ve partililerin de bu gelişmeleri ibretle izlemesini isteyen DSP Genel Başkan yardımcısı Önder Aksakal DSP’nin Kurucu Genel başkanı Rahşan Ecevit’in CHP Genel başkanlığı’na aday olan Kemal Kılıçdaroğlu’na desteklediğini açıklamasını değerlendirdi. DSP’nin Bülent Ecevit’in çizgisinde siyasetine devam ettiğini kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, partinin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’i eleştirdi. Aksakal “DSP’yi Türk siyasetinden tamamen silmeye çalışan irade henüz hedefine ulaşamadı. Ulaşamayacaklar da. Bülent Ecevit’in çizgisinden uzaklaştığı gerekçesi ile bizden ayrılan Kurucu Genel Başkan Rahşan Ecevit’in hesabının ne olduğu konusunda görüş belirtmeyeceğim. Rahşan Ecevit’in çağrısının muhatabı, Bülent Ecevit’e gönül verenlere değil, Rahşan Ecevit’e gönül verenleredir. Bülent Ecevit’e gönül verenlerin yeri DSP’dir” diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar devam eden gecede DSP önceki dönem il başkanı Sümer Büyükyurt’a plaket verildi.

DSP’DEN KURUCU GENEL BAŞKANLARI RAHŞAN ECEVİT’E SİTEM
DSP’DEN KURUCU GENEL BAŞKANLARI RAHŞAN ECEVİT’E SİTEM
DSP’DEN KURUCU GENEL BAŞKANLARI RAHŞAN ECEVİT’E SİTEM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 10:12:04
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?