19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Eczacılardan sokak çocuklarına yardım

Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya, sokakta çalışan çocuklar için bastırdıkları 2 bin adet takvimin tamamının satıldığını belirtti. Takvim satışlarından 10 milyar gelir elde ettiklerini kaydeden Kaya, takvimleri satın alan eczacılara teşekkür etti.

Meslektaşlarının kampanyaya yoğun ilgi gösterdiğini ve takvimlerin tamamının kısa sürede satıldığını ifade eden Aydın Eczacılar Odası Başkanı Şevket Kaya, "Ülkemizde son yıllarda çeşitli sosyal ve ekonomik nedenlere bağlı olarak yaşanan göç olayları, evinden atılan, kaçan, ailesi olmayan veya ailenin yoksulluğu ve çaresizliği nedeniyle başı boş kalan çocukların sayısı, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de her geçen gün artmaktadır.

 

Bu çocukların bir takım tehlikelere maruz kaldığı ve suça itildikleri gözlemlenmektedir. Aydın şehir merkezinde yapılan çalışma sonucu 28 çocuğumuzun uçucu madde bağımlısı olduğu tespit edildi. Takvim satışlarından elde edilen 10 milyar lira, Emniyet Müdürlüğü tarafından tespit edilen sokak çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanmasında ve rehabilitesinde kullanılacaktır. Kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 12:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?