30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Efeler böyle uğurlar askerlerini!

Nazilli Ege Zeybeklerini Anma ve Yaşatma Derneği’nde asker uğurlama töreni yapıldı. Dernek üyelerinden Ali İhsan Demir, düzenlenen yemekle kutsal görevine uğurlandı.


Dernek üyesi arkadaşlarının organize ettiği uğurlama yemeğinde, vatana hizmet için askere giden dernek üyesi Demir’e bol bol nasihatte bulunuldu. Dernek Başkanı Şükrü Irgat ve dernek üyelerini bir araya getiren asker uğurlama yemeğinde, dernek üyesi efeler arkadaşlarını zeybek oynayarak uğurladı.


Gecede, askerliğin öneminden söz eden Dernek başkanı Şükrü Irgat, “Efelik kültürü çok eskilere dayanmaktadır. Bu topraklar üzerinde zaman zaman iç güvenlik, zaman zaman da dış güvenlik ile ilgilenen efelerimiz, Cumhuriyetle birlikte silahlı kuvvet olmaktan çıkmışlardır. Sadece kültür derneklerine dönüşmüşlerdir. Faaliyetleri, oyun, yürüyüş, kıyafet, oturuş kalkışları ve ahlakları ile topluma örnek olma idealindeki efelerimiz, hiç bir zaman dini, milli, örf ve adete, dini kural ve kanunlara ters düşmemişlerdir. Vatan borcu olan askerlik görevi de bu topraklarda yaşayan dini ve milli değerlere bağlı herkes için bir şeref olduğu gibi Efeler için de büyük bir gurur ve şereftir. Askere uğurladığımız tüm efelerimizin kanının son damlasına kadar vatan, din ve namusumuzu koruyacağını, kahramanlıkta Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe gibi efelerimizi aratmayacaklarından eminiz” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Ali İhsan Demir vatan borcunu ödemesi için birliğine yolcu edildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 15:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?