20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Efelerden 'Özür' kampanyasına tepki

Kuvay-i Milliye Mücahitler ve Gaziler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz bir grup aydının başlattığı Ermenilere yönelik özür dileme kampanyasını eleştirdi. Yormaz, kampanyayı başlatanları kınadıklarını belirtti.

Başlatılan bu kampanyayı en ağır şekilde kınadıklarını açıklayan Yormaz, bazı dış etkilerle Türk ulusunun geleceğini ipotek altına almaya yönelik davranışlarda bulunanların Türk milletine büyük haksızlık yaptığını söyledi. Son günlerde sözde Ermeni soykırım iddialarına dayanarak bazı kişilerin Ermenilerden özür dileme kampanyası başlattığını hatırlatan Yormaz, “Ortaya çıkan bu durum son derece üzücü ve Türk halkını incitici bir davranıştır. Özür dilemek bir yanlışlık yapılması veya bir suç işlenmesi halinde yapılan bir davranıştır. Aydın Efeleri olarak Türk halkının böyle bir suç işlediğine inanmıyoruz. Eğer gerçekten iddia edildiği gibi Osmanlı bir soykırım yapsaydı en güçlü olduğu dönem de yapardı. Durup durup imparatorluğun yıkılmaya yüz tuttuğu bir dönemde böyle bir eyleme kalkışması düşünülebilir mi? Hal böyleyken maalesef bazı dış etkilerle Türk ulusunun geleceğini ipotek altına almaya yönelik davranışlarda bulunanlar, halkımıza büyük haksızlık yapmaktadırlar" dedi.

Tarihi gerçekler ortada iken bunları görmezlikten gelip Türk halkını suç işlemiş gibi göstererek Türkiye'ye olmadık iftiralar atanlara malzeme oluşturacak davranışlarda bulunmanın hiçbir faydası olmayacağını savunan Yormaz, şunları söyledi: “Bu yapılanalr onların ileride daha ağır taleplerde bulunmalarını kolaylaştıracaktır. Bu da halkımıza ve ulusumuza yapılabilecek en büyük kötülüktür. Aydın Efeleri olarak bu tür davranışları şiddetle kınıyoruz ve hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Bu kampanyayı başlatan kişilerin bir an önce üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istiyoruz”

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?