18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Ege İhracatçılar Birliği'nden gölet

Ege İhracatçılar Birliği yetkilileri Aydın’da gölet yaptırmak için Aydın Ticaret Borsası’nda Aydın Valisi Mustafa Malay ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, geçtiğimiz yıl krizden çok kuraklıktan etkilendiklerini belirtti.

Aydın Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Mustafa Malay, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Meneşa Gabay, Ege Zeytin ve Zeytinyağı ihracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, yönetim kurulu üyeleri ve Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Ali Nedim Güreli Aydın’ın verimli topraklarından daha fazla ürün elde etmek için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini ifade ederek, Aydın’da sulanabilir arazinin artırılması gerektiğini kaydetti.

Geçtiğimiz yıl tüm üreticilerin kuraklıktan büyük zarar gördüğünü belirten Güreli, “Biz her zaman üreticimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ve bu doğrultuda ülkemizin en fazla zeytin ve zeytinyağı üretilen bölgesi olan Aydın’da sulama ve yangın önlemede kullanılmak üzere bir gölet yaptıracağız. İncir birliği ile ortaklaşa yaptıracak olduğumuz göledin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

YAĞMUR SULARINI KOTROL ALTINA ALMALIYIZ
Aydın çiftçisinin kuraklığın acılarını son iki senede çok ağır bir şekilde yaşadığını ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay, çiftçinin kuraklıktan dolayı çok büyük zarar gördüğünü söyledi.

Aydın Özel İdare kaynaklarının büyük bir bölümünü gölet yapımına ayırarak Aydın’da çok sayıda gölet yaptıklarını kaydeden Vali Malay, “Allah yağmuru veriyor, kontrol altına alınmayan yağmur suları nehirlere karışıp denize akıp gidiyor. Bu nedenle çoğu zamanda arazilerimiz sular altında kalıyor. Yağmur yağmadığı zamanda ne yapıyoruz su, su diye inim, inim inliyoruz, kuraklık yaşıyoruz. Şimdi bize düşen görev Allah’ın verdiği bu yağmuru, belli yerlerde toplamaktır. Bizde yapacak olduğumuz göletlerle yağmur sularını kontrol altına alarak hem sulamada hem de yangın önleme çalışmalarında kullanacağız. Ege İhracatçılar Birliğine özellikle çok teşekkür etmek istiyorum. Ülkemize ancak böyle hizmetlerle faydalı olunabilir, biz tarımımızı iyi noktalara getirdiğimiz taktirde Türkiye’nin sırtı da yere gelmez” dedi.

Toplantının sonunda Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ali Çevik, Aydın’a yeni bir gölet yapımı için 5 bin TL bağışladı. Bunun arkasından ‘Bin TL’de benden’ diyen Aydın Valisi Mustafa Malay, “Gölet yaptırmak bir okul, bir cami yaptırmak kadar sevaptır” diyerek ikinci defa hacca gidecek olan vatandaşları bu arzularından vazgeçerek gölet yapımına destek olmaya davet etti.

Ön görüşme toplantısının ardından Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği adına Başkan Ali Nedim Güreli, Aydın Valisi Mustafa Malay’a zeytin yağını tanıtmak için dünya ülkelerine gönderdikleri numune şişelerden birini hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?