20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

‘Ekmeğimizi paylaşıyoruz’

Aydın’ın Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren 10 derneğin her ramazan ayında geleneksel hale getirerek düzenlediği iftar yemeği dağıtımı sürüyor.

Nazilli ve Bozdoğan’da her gün bin 500 kişiye dağıtılan yemekler muhtaçları sevindiriyor. ‘Ekmeğimizi paylaşıyoruz’ sloganıyla yola çıkan 10 dernek, aralarında yaptıkları organizasyonla topladıkları yardımları muhtaçlara iftar yemeği olarak sunuyorlar. Nazilli Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde her gün saat 17.00’de dağıtımına başlanan iftar yemeklerinde derneklerin temsilcileri dağıtımın düzenli olması için gözetmenliklerini sürdürüyorlar.

Dernekler adına bir açıklama yapan Ali Fuat Durukan, Nazilli’de bin 250 ve Bozdoğan’da 250 olmak üzere toplam bin 500 kişiye iftar yemeği verdiklerini ifade etti.

Durukan, “Güzel yurdumuzun sıcak insanlarının ülkemizde başlattığı ve tüm dünyaya yayılan iftar güzelliği şehrimizde de devam ediyor. İnsanlarda kardeşliğin, dostluğun, sevginin gelişmesine ve pekişmesine yardımcı olan iftar çadırı, unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Dostluğun ve muhabbetin birleştiği iftar sofraları, Ramazan ayına ayrı bir güzellik katmaktadır. Maddi durumu iyi olan insanımızın yemeğini, ekmeğini böyle bereketli bir ayda ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaları her yönüyle manidardır. Geçen yıllarda düzenlediğimiz iftar sofrasına bu yılda devam edilmektedir. ‘Ekmeğimizi Paylaşıyoruz’' sloganıyla yola çıkan organizasyon heyetimiz, bu Ramazan ayında da yoluna devam etmekte. Maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen halkımızın katkılarıyla günde ortalama bin 500 kişiye ekmek dağıtılmakta. İnsanların birbirini anladıkları Ramazan ayında böyle bir güzelliğe vesile olanlara başta heyetimiz içerisindeki derneklerimize ve hayırsever insanımıza teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yemek almak için sıraya giren ve onarlı gurupların arasında yer alan 75 yaşındaki Aysel Mızrak, ellerinde taşıdığı Pazar torbaları içerisindeki kaplara sıcak yemek koymanın mutluluğu içerisinde hayırseverlere dualar etti. İstiklal Mahallesi 524 sokakta oturan ve yalnız yaşayan Aysel Nine, duyduğu memnuniyeti anlatmakta güçlük çekerken “Sağ olsunlar, Allah hepsinden razı olsun. Sayelerinde her ramazanda sıcak yemek yiyebiliyorum. Allah tuttuklarını altın etsin” diye konuştu.

“Ekmeğimizi Paylaşıyoruz” diyen 10 derneğin isimleri şöyle; Altınbaşak Derneği, Bozdoğan Çağlayan Eğitim Derneği, Buharkent Eğitim Gönüllüleri Derneği, Karacasu Turkuaz Eğitim Gönüllüleri Derneği, Kardelen Eğitim Derneği, Nabız Sağlıklı Yaşam Derneği, Kuyucak Meşale Eğitim Derneği, Nazilli Eğitimciler Derneği, Nazilli Memur İşçi Mühendisler Derneği ve Yenipazar Gonca Eğitim Derneği.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?