20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

El sıkma gibi bir mecburiyetim yok

7 EYLÜL TÖRENLERİNDEKİ TARTIŞMA

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Milletvekili Erdem, 7 Eylül Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88’inci yıl dönümü törenlerinde yaşananları anlattı.

Vali Hüseyin Avni Coş’un tören alanına geldiği AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Valiyle tören alanına gelmelerinin özellikle düşünülmüş bir şey olmadığını belirterek, aynı etkinliğe tesadüfi bir şekilde katıldıkları söyledi. Kendisinin yörük efe derneğinin üyesi olduğunu kaydeden Mehmet Erdem, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay’ın da Yörük Şenliklerinde Yörük ağası seçildiğini bu nedenle törene davet aldıklarını kaydetti. Yörük derneğinden gelen daveti icabet ettiğini kaydeden Erdem, “Ben davet edilen yeri vardığımda vali beyinde geleceğini öğrendim. Ve geçtiğimiz günlerde yaşananlar nedeniyle birazda tedirgindim. Son yaşanan olaylar beni bu tedirginliğe sevk etti. Zannedersem vali beyde kırmamak adına davete icabet etti. Önce Vali bey için yürüyüşe katılmaz herhalde diye düşünmüştüm. Vali bey geldi. Ve beraber bu yürüyüşü yapmak durumunda kaldık. Aslında planlı programlı değil. Dernek üyesi olarak katıldım. Bütün Aydın kamuoyunun ve milletvekillerinin şunu bilmesini isterim; burada yapılan yürüyüş özel olarak düşünülmüş, eklenmek istenen manaya yönelik bir yürüyüş değil. Bunu asla kabyul etmiyorum. Bu kanatin doğru olduğunu da inanmıyorum” dedi.

Mehmet Erdem Ertuğrul Kumcuoğlunun tepkisiyle ilgili olarakta, “Tören alanına intikal ettiğimizde selamlaştık. O esnada vali beye olan tepkisini biraz da sert bir şekilde ve uygunsuz ifade etti. Hatta ben tepkimi hemen tepkimi göstermedim törenden sonra yanına giderek ‘ben bu kelimeleri size iade ediyorum’ dedi. Oda ‘bende kabul ediyorum’ diyerek olayın büyümesini istemedi” dedi.

Törenler öncesinde ve sırasında yaşananları anlatan Vali Coş da, “Biz ne yaparsak yapalım bize eleştirmeye devam edecekler. Onların eleştirilerine cevap vermeyeceğim. Kendilerine muhatap almıyorum. Kendi politik kariyerlerine sağlamlaştırmak için beni siyasi zemine çekmeye çalışıyorlar. politikacı arkadaşlarımızın sözlerine cevap vermeyeceğim. Geçtiğimiz hafta bizim elimiz havada bırakıldı. O nedenle bu hafta ihtiyatlı hareket ettik. Bir an önce töreni başlatalım diye el sıkmamıştım. Bize uzatılan bütün eli sıktık. Fakat sıkmayanlar oldu. Bu konuda yaklaşımımızı daha itinayla değerlendirmek gerek. Bizim el sıkma gibi bir mecburiyetiz yok. Ama el sıkmamak küskünlük dargınlık olgusu değildir. Biz vatandaşın uzatacağı eli sıkarız. Biz bize uzatılan eli boş çevirmeyiz. Onlar bizi hakaret etseler de, kendilerine en ufak kişisel bir saygısızlığımız olmadı. Bundan sonrada olmaz. Kem söz sahibine aittir” şeklinde konuştu.

Tören alanına gelişi sırasında yaşananları anlatan Coş, şunları söyledi: “Bunlar beraber olunmayacak insanlar değil. Ama bazıları bizim yanımızdan olmaktan rahatsız olmuyorlarsa onlarda gelselerdi. Efelerin ruhunu şad etmek için bir etkinliğe katıldık. Buda herkes tarafından takdir edilmesi gereken bir harekettir”

7 EYLÜL TÖRENLERİNDEKİ TARTIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 10:47:01
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 11:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?