20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Elektrik kesildi 3 bin piliç telef oldu

ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜÇ BİN PİLİÇ TELEF OLDU

Aydın'ın Didim İlçesinde yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle tavuk çiftliklerinde yaklaşık 3 bin piliç telef oldu.

Didim Mersindere Mahallesi Sulubatak mevkiinde kümes hayvancılığı yapan çiftlik sahipleri, yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle binlerce tavuğun telef olduğunu bildirdi. 12 Temmuz Pazartesi günü yaşanan altı saatlik elektrik kesintisi sebebiyle besledikleri piliçlerin klimaların çalışmaması ve aşırı sıcaklardan dolayı telef olduğunu ve bu durumun yaşanmasında en büyük suçun belediye olduğunu ileri sürdüler.

Çiftlik sahiplerinden Ramazan Yalçın (27), on yıldır bu çiftliğin burada olduğunu ve kendisinin de kiracı olarak bu çiftliği işlettiğini söylerken "Pazartesi günü altı saat elektrik kesintisi yaşandı; hayvanların kesim zamanı gelmesinden dolayı ve büyük oldukları için klimalarında çalışmaması sebebiyle teker teker hepsi öldü. Bu konuda belediyeyi uyarmıştık ama sonuç yine aynı oldu. Çiftliğimde 8 bin piliç vardı; 2 binden fazlası telef oldu; zararım 20 milyar üzerinde. Bu durumun takipçisi olacağım ve haklarımı arayacağım" dedi.

Çiftlik çalışanlarından İsmail Arslan da elektriklerin kesilmesindeki suçun Didim Belediyesine ait olduğunu ileri sürerken şunları söyledi: "Buraya gelen tek bir hat var ve bu hat belediyenin özel hattı. Belediyenin su kuyularına giden bir hat, biz bu hattan elektrik alıyoruz fakat su kuyularında sorun çıktığında elektrik kesiliyor. Biz belediyeye müracaat etmiştik; bir seksiyonel (ayırıcı) koyalım kuyularda sorun çıktığında bizim hattımız kesilmesin diye ama bunu yaptıramadık. Su kuyularında arıza çıktığında elektrikler kesiliyor biz de mağdur oluyoruz."

Bir diğer çiftlik sahibi Mehmet Kazan da, altı yıldır çiftliği işlettiklerini ve elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olduklarını belirterek "Ne kadar hayvanın telef olduğunu tahmin bile edemiyorum. Zararım 20 milyarın üzerinde, hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Veteriner hekim ve noter aracılığıyla telef olan hayvanların tespitinin yapılacağı öğrenildi. Telef olan piliçlerin kesim zamanı gelmesinden dolayı maddi zararın toplam 40 milyarın üzerinde olduğu ve üç binden fazla pilicin de telef olduğu düşünülüyor.

ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜÇ BİN PİLİÇ TELEF OLDU
ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜÇ BİN PİLİÇ TELEF OLDU
ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜÇ BİN PİLİÇ TELEF OLDU
ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜÇ BİN PİLİÇ TELEF OLDU
ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜÇ BİN PİLİÇ TELEF OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 10:18:03
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 11:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?