20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

EMITT Fuarı için hazırlıklar tamam

Turizm profesyonelleri, sektör çalışanları ve tatilcilerin artan ilgisiyle her geçen yıl büyüyen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) katılacak olan Didim hazırlıklarını tamamladı.


14-17 Şubat 2008 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan fuar için Didim'de hazırlıklar tamamlandı. Didim Turizm İşletmecilileri Derneği, Didim Belediyesi ve Didim Ticaret ve Sanayi Odası'nın katılımları ile bu yıl 12. kez düzenlenecek olan EMITT'e 70'den fazla ülkeden 2 bin 500 kişinin katılımasının beklendiği bildirildi.


Ekin Fuarcılık, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) işbirliğiyle, bu yıl 12. kez gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı, bu sene beklenenin çok üzerinde bir ilgiyle karşılandı. TÜYAP Beylikdüzü'nde, EMITT için ayrılan salon sayısının yoğun ilgi nedneiyle artırıldığı bildirildi. Geçen yıl 5 salonda gerçekleştirilen EMITT fuarı için, bu yıl 5 salon daha eklenerek, salon sayısı 10'a çıkarıldığı öğrenildi.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da Didim'in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Didim Turizm İşletmecileri Derneği işbirliği ile EMITT Fuarı’na katılacak olan Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Servisi'nde hazırlıklar tamamlandı. Belediyenin yanı sıra fuara, ilçedeki birçok otel ve turizm acentesinin katılım göstereceği bildirildi.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı konuyla ilgili açıklamasında "Didim'in uluslararası alanda kültürel ve tarihi zenginliğini tanıtma fırsatı veren EMİTT fuarına kendi gücümüzle ve çok az destekle katılıyoruz.

Didim'de bulunan sivil toplum örgütleri ve derneklerin katılımıyla bu tanıtım organizasyonunu daha canlı hale getirebilir. Önümüzdeki yıllarda bütün kuruluşların daha duyarlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


Fuarda bu yıl, aralarında Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyet, Çin, Gürcistan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hırvatistan, Hollanda, İran, Ukrayna, KKTC, Kırgızistan, Kırım, Kenya, Kore, Küba, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Nepal, Özbekistan, Peru, Portekiz, Rusya, Seyşel Adaları, Slovakya, Sudan, Suriye, Tunus, Pakistan, Yemen, Yunanistan gibi pek çok ülkenin bulunduğu 50 ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde katılımcının konuk olacağı öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 02:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?