20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Emniyette Kurt dönemi

AYDIN EMNİYETİNDE ‘KURT’ DÖNEMİ BAŞLADI

Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, “Görev anlayışımız sevgi, saygı, tatlı dil ve güler yüz olacak” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 13 Ocak 2010 tarihli kararnamesi ile Karaman Emniyet Müdürlüğü görevinden Aydın İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Tacettin Kurt, yeni görev yerinde ilk mesaisine başladı.

Kurt için Aydın Emniyet İl Müdürlüğü binasının önünde resmi tören düzenlenirken; törene merasim mangası, emniyet müdür yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri, şube müdürleri ve emniyet amirleri ile merkez binada görev yapan personel karşıladı. Kendisini karşılamaya gelen emniyet personelleriyle tek tek selamlaşan Kurt, daha sonra makamına geçerek mesaisine başladı.

Daha önce Ordu, Van ve Karaman İl Emniyet Müdürlüğü görevlerini yerine getirdiğini açıklayan Tacettin Kurt, dördüncü görev yeri olan Aydın’da bulunmaktan ötürü mutlu olduğunu ifade ederek, “Görevimizi ifa ederken polis-halk ilişkilerini en iyi seviyede tutacağız. Personelimle birlikte mülki, idari, adli, askeri kurumlar ile sivil toplum kuruluşları ile diyalog içerisinde olacağım. Yasalarımızın verdiği yetkileri tereddüt etmeden sonuna kadar kullanarak ilimizin güvenlik asayiş bakımından sorunsuz bir kent olması için çalışacağım. Çalışmalarımda Aydın halkının desteğine daima ihtiyaç duyduğumu, onların da bu konuda bana ve teşkilatıma gereken desteği vereceklerine inanıyorum. Toplum destekli polis hizmetlerinin güzel bir örneğini sağlayacağıma eminim. Aydın’ın huzuruna katkıda bulunmak için mesai arkadaşlarımla çok çalışacağım, çok mücadele edeceğim” dedi.

Aydın’a atanmasının ardından Aydın il ilgili olarak araştırma yapıp, yapmadığı yönündeki bir soruyu cevaplandıran Kurt, “Bilgi edinmeye gerek görmedim. Çünkü herkesin farklı görüşleri olabiliyor. her şeyi sıfırdan başlayarak yaşamak daha önemli. Benim için coğrafyadan çok huzur önemli. Bir ilin huzurunu sağlarsanız orası en güzel ildir, sağlayamazsanız en kötü yerdir. Ben kendimle barışık bir insanım. Yani hem kendimle hem de tüm toplumla barışığım. Bu nedenle görev anlayışımız sevgi, saygı, tatlı dil ve güler yüz olacak. Bu anlayış zaten tüm arkadaşlarımda var, bunu daha da artırarak halkımıza hizmet edeceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız. Görevimi yaparken de yasalardan aldığım güçle yoluma devam edeceğim. Emekle, ümitle azim ve kararlılıkla Aydın’a hizmet edeceğim. Suç ve suçlularla mücadelede sıfır toleransla hareket edilecektir” ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi; Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan 14 Mart 2005 tarihinde görevi Emniyet Müdürü Cemil Demir’den devralmıştı. Aydın Emniyet Müdürlüğü görevini 06 Ocak 2009 tarihine kadar sürdüren Yılmaz Orhan, 06 Ocak 2009’da görevi Mehmet Kamil Çolak’a devretmiş; ancak açtığı davayı kazanarak 09 Haziran 2009 tarihinde yeniden Aydın Emniyet Müdürlüğü görevine başlamıştı. Yaklaşık 80 gün görevde kalan Yılmaz Orhan, 26 Ağustos 2009 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla Polis Başmüfettişliğine atanmıştı. Orhan’ın Aydın’dan ayrılmasının ardından geçen südre İl Emniyet Müdürlüğü’ne Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıç vekalet etmişti.

AYDIN EMNİYETİNDE ‘KURT’ DÖNEMİ BAŞLADI
AYDIN EMNİYETİNDE ‘KURT’ DÖNEMİ BAŞLADI
AYDIN EMNİYETİNDE ‘KURT’ DÖNEMİ BAŞLADI
AYDIN EMNİYETİNDE ‘KURT’ DÖNEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 10:29:01
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 14:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fikret küçükbaşoğlu IP: 81.214.82.xxx Tarih : 26.01.2010 00:19:18

sayın müdürümüz aydınımıza hoşgeldiniz. yeni görevinizde aydınımıza önce allaha sonrada size emanet etmenin huzurunu yaşıyoruz. engin tecrübelerinizle aydınımıza huzuru sukuneti en önemliside özlemini çektiğimiz kaynaşmayı bizleri yaşatacağınızı biliyoruz, diliyoruz, istiyoruz.YENİ GÖREVİNİZ ÖNCE AİLENİZ VE AYDINIMIZA HAYIRLI UĞURLU OLMASINI CANI GÖNÜLDEN TEBRİK EDER. BAŞARILAR SİZİNLE BİZİMLE AYDINIMIZLA OLSUN.