18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

En eski mahalleye yeni muhtarlık

Aydın Belediyesi tarafından Aydın Belediyesi Bedesten İş Merkezi’nde düzenlenen Hasanefendi-Ramazan Mahalle Muhtarlığı ve belediye tahsilat veznelerinin açılışı törenle yapıldı.

Bedesten İş Merkezi önünde gerçekleşen açılışa Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Muhtarlar Derneği Başkanı Mevlüt Zeren, Hasanefendi-Ramazan Mahalle Muhtarı Ertuğrul Özdemir, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Mahalle Muhtarı Ertuğrul Özdemir, Hasanefendi-Ramazan Mahallesi’nin Aydın’ın en eski mahallesi olduğunu söyledi. Mahallenin en büyük sorununun sit alanı içerisinde yer alması olduğuna işaret eden Özdemir, bunun dışındaki birçok sorunun çözümlendiğini ifade etti.

Muhtarlığın uzun süredir çeşitli işyerlerinde hizmet verdiğini hatırlatan Özdemir, “Aydın Belediyesi’nin katkılarıyla muhtarlığımızın uzun yıllardır devam eden bu sorunu da çözülmüş oldu. Bedesten İş Merkezi’nde muhtarlığımız için hazırlanan hizmet binası ve belediye tahsilat vezneleri sadece kendi mahallelimize değil, çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet edebilecek bir konuma geldi. Bu katkı ve desteklerinden ötürü Aydın Belediyesine ve Başkanımız İlhami Ortekin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Aydın Belediyesi’ni devir aldıklarında mahalle muhtarlıklarının çok kötü bir durumda olduğunu anımsatan Belediye Başkanı İlhami Ortekin’de, göreve başlar başlamaz ilk icraatlarının mahalle muhtarlıklarının sorunlarını çözmek olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda Türkiye’nin çok az yerinde olan muhtarlık binalarını Aydınlıların hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Ortekin, “Göreve gelir gelmez ilk icraatımız mahalle muhtarlarına telsiz vermek oldu. Böylece Cumhurbaşkanını Aydın’da temsil eden mahalle muhtarlarımız bir daire müdürü gibi oldu ve sorunlarını bana iletmeden çözebilme imkanına kavuştular. Ayrıca her mahalle muhtarlığından belediyemizce tahsis edilen görevliler tarafından hem vatandaşlarımızın sorunları daha hızlı çözüldü hem de muhtarlarımızın iş yükü hafiflemiş oldu” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren muhtarlar ahenkli bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Ortekin, şöyle konuştu: “Hep birlikte çıktığımız bu yolda görev süremizin sonuna geldik. Kentimizde 25 yıldır göz ardı edilen ve bunun içinde 5 yılda benim sorumluluğum olan Koruma İmar Planları hazırladık. Arkadaşlarımız bu konuda hassas bir çalışma yürütüyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ilimizin sit alanı sorunu da çözülmüş olacak. Bu güne kadar sizlerin destekleriyle Aydınımızı dünyanın yaşanabilir 56 kentinden birisi haline getirdik. Hak nasip ederse yeniden sizlerle yola devam etmek istiyoruz”
Yapılan konuşmaların ardından Hasanefendi-Ramazan Mahalle Muhtarlığı ve belediye tahsilat veznelerinin açılışı Başkan Ortekin ve katılımcılar tarafından törenle yapıldı. Açılışın ardından davetlilere lokma dağıtılırken, mahallede daha önce görev yapmış muhtarlara plaket verildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 10:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?