19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Engelli öğrencilerin karne sevinci

Kuşadası'nda, Özürlüler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Özürlüler Okulu'nda öğrenim gören zihinsel ve bedensel özürlü 45 öğrenci törenle karnelerini aldı. 

Bel-Koop'taki dernek binasında gerçekleştirilen törene, dernek üyelerinin yanı sıra veliler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Yıl sonu karne töreninde konuşan Kuşadası Özürlüler Derneği Başkanı Canan Güler, bir yıllık başarılı bir eğitim dönemi geçirdiklerini belirterek, öğrencilerin geldiği seviyenin kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Öğrenciler ve ailelerinin bir arada karne mutluluğunu paylaşmalarının büyük önem taşıdığını dile getiren Güler, "Onların bir takım alanlarda başarı kazanmaları bizi gerçekten mutlu ediyor. Öğrencilerimiz arasında yaş sınırlaması yok. 9-15 yaş arası çoğunlukta, ama onların dışında olanlar da var tabi. 22-23 yaşında olanlar bile var. Biz aslında onlardan ayrılmak istemiyoruz. Normalde bir hafta önce eğitim ve öğretime son verdik'' dedi. 

Canan Güler, yapımı devam eden Özürlüler Köyü için de destek istedi. Daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla bir an önce Özürlüler Köyü Projesi'ni tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Güler, "Şu an tek sıva işimiz kaldı. Halkın desteğini bekliyoruz. Hedefimiz 2007'de inşaatı bitirerek, engelli öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmek'' diye konuştu.
Törende, daha sonra bedensel ve zihinsel engelli 45 öğrenciye karneleri verildi.
(ZH-Mİ-CC-DE-Y)
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 14:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?