30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Erdem'den Jeotermal açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın için hayati öneme haiz olan jeotermal enerji yatırımlarının hızlanması için yeni bir adım atıldığına işaret ederek, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilimizde bulunan 4 ayrı jeotermal enerji kaynak koordinatı ihaleye çıkarıldı” dedi.


2007 yılında Yenilenebilir Enerji Yasası ve ardından Jeotermal Enerji Yasası TBMM'de yasalaştırıldığını hatırlatan Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Bu yasalar ülkemizde çok hızlı bir şekilde alternatif enerji kaynakları olan rüzgar, akarsular ve jeotermal enerji kaynaklarından enerji üretimine yönelik yatırımların gerçekleşmesine vesile olmaktadır. İthal enerji kaynakları petrol ve doğalgazın yerine bu yerli kaynakların hayata geçirilmesi ülkemiz için hayati öneme haizdir. Keşke yerli kaynakların kullanılması için yatırımların önünü açacak bu yasalar daha önceki hükümetler döneminde çıkarılsaydı da; şimdi kendi kaynaklarımızla elektrik üretebilseydik. AK Parti olarak bu yasaları çıkararak yatırımların hızla gerçekleşmesini sağlamak suretiyle bir ilke imza atmanın memnuniyeti içerisindeyiz” diye konuştu.


Aydın için hayati öneme haiz jeotermal enerji yatırımlarının hızlanması için yeni bir adım daha atıldığına değinen Erdem, şunları söyledi: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ilimizde bulunan 4 ayrı jeotermal enerji kaynak koordinatı ihaleye çıkarıldı. 14 Ekim'e kadar ihaleye katılacak firmalar dosyalarını teslim edecekler; daha sonra açık artırma usulü ile bu koordinatların satışı gerçekleşecektir. MTA Genel Müdürü ile yaptığımız telefon görüşmesinde yatırımcıların büyük ilgisi ile karşılaştıklarını ve birçok dünya çapında firmanın ihaleye gireceğini ifade etmişlerdir. Aydın'da jeotermal enerji ile ilgili hayallerimiz gerçekleşiyor. Elektrik enerjisi başta olmak üzere, seracılık ve sağlık turizmi yatırımları önümüzdeki süreçte Aydın'ımızda gerçekleşecektir. Aydın ekonomisini daha güzel ve umutlu yarınlar bekliyor. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun”

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 21:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET CETINDERE IP: 82.83.86.xxx Tarih : 11.09.2008 10:40:32

ortakci köyündede var bundan ama ne sera kuruldu nede hamam nede yüzme havuzu hükümet tekkeye,kizildereye-,karsi yaylaya ,karzi yakaya desdek-prim verirken ESKÖYLÜ unutuluyor es köydede kurulsun seralar hamamlar