18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Ertürk'ten sağlıkçılara kutlama

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, özveri ve inançla meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam eden tüm sağlık çalışanlarının bir kez daha hatırlanması için 14 Mart Tıp Bayramı’nın önem taşıdığını belirtti.

Türk hekimlerinin Tıp Bayramı’nın bu yıl 182. yılını kutlayacağına işaret eden Milletvekili Ertük, “Doktorluk, zorlu bir eğitim süreciyle başlayan ve sürekli yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslektir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir. Bu nedenle hekimlik mesleği önemini hiç bir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslektir” dedi.

Sağlık sisteminin ana unsuru olan hekimlerin ve sağlık personelinin toplum sağlığı ve huzuru için üstün bir fedakarlık ve özveriyle hizmet vermekte olduğuna işaret eden Ertürk, “Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, en büyük sermayemiz olan sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ve diğer sağlık personelimizin, bu görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakarlık ve özveri herkes tarafından bilinmektedir. Bu saygın ve onurlu mesleği seçen, kendisini insanlığa adayan ve zor şartlar altında fedakarca çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza başarı dileklerimle Tıp Bayramı'nı kutlar, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler dilerim” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 22:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?