20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Eşek hırsızlıkları arttı

Aydın’da son iki yıldır zeytin ağaçlarının verim yapmaması nedeniyle değeri düşen eşekler, yaklaşan incir sezonu öncesi yeniden kıymet bindi. Sezon öncesi hırsızlar satmak için bağ ve bahçelerdeki eşekleri çalmaya başladılar. Jandarma tarafından Söke’de eşekleri bağlı bulundukları yerden çalan iki şüpheli eşeklerle birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçen aylara kadar başı boş dolaşan ve kimsenin ilgi göstermediği eşekler, bu yıl incir mahsulünün iyi olması ve sezonun yaklaşması nedeniyle sahipleri tarafından salıverildikleri dağlardan toplanıp, ahırlarda bağlanmaya başladı. İncir sezonu öncesi özellikle dağlık bölgelerdeki arazilerde eşeklerin fiyatlarının artması bazılarının iştahını kabarttı.

Söke Sazlıköy’de B.T.’ye ait bahçede bağlı olan 2 baş eşek çalındı. .T.’nin şikayeti üzerine çevrede araştırma yapan jandarma Ç.A. ve A.B. ile birlikte eşekleri Söke Akçakonak Köyü’nde yakaladı. Eşekler sahiplerine teslim edilirken gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:53:43
Güncelleme :27 Temmuz 2009 Pazartesi 15:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?