20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Eski CHP'liler yuvaya döndü

Aydın’da kongre sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaklaşık 100 üye katıldı.

Katılan üyelerin büyük çoğunluğunun CHP’nin önceki dönemlerde parti içinde görev almış olması dikkat çekti Kongrelerde, parti içi demokrasi ve parti içi barışı temel hedef olarak önlerine koyduklarını söyleyen CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz, yerel seçimlerde yakalanacak başarının ilk hedeflerini oluşturduğunu belirtti.


CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur ise üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması yönündeki çalışmayı eleştirdi. Tunç Aytur konuşmasında "Kongreler sürecinde parti içindeki birleşmeyi sağladık. Sıra halkın desteğini alarak yeniden bir yapılanma sağlamak. Partimize halkın gerekli desteği neden vermediğini çok iyi sorgulayarak halkın yeniden umudu olmak zorundayız. CHP çatısı altında Cumhuriyet'in niteliklerine sahip çıkmak zorunda olduğuna inanan ve bugüne kadar CHP dışında başka sol partilere oy vermiş olan bütün kesimlere açık çağrıda bulunarak partimize katılmalarını bekliyoruz” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından partiye yeni katılanlara rozetleri Merkez İlçe Başkanı Barkan Kalınomuz ve İl başkanı Tunç Aytur tarafından teker teker takıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 21:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?