18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYDIN

Esnaf günü kurtarmanın peşinde

Aydın Şoförler, Otomobilciler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, Aydın’da ekonomik faaliyetlerin can simidinin turizm olduğunu belirtti.

Aydın’da faaliyet gösteren küçük esnafların ekonomik kriz ortamında sadece günü kurtarmanın hedefinde olduklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Semih Özmeriç, küçük esnafın Bağ-Kur ve vergi borcu olmadan geçirdiği günü kazançlı saydığını söyledi.

Küçük esnafın büyük bir bölümünün de borçlu olarak hayatını sürdürmekte olduğuna işaret eden Özmeriç, “Ülkemizin, dolayısıyla ilimizin de en büyük sorunu işsizliktir. Bu sorunun çözümü için ayağı yere basan projeler üretilmelidir. İşsizlikle mücadele etmenin en kolay yolu, küçük esnaf ve sanatkarı desteklemekten geçer. Gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler katma değer oluşturacak projeler üretmeli ve bu projelerinde kendi yörelerindeki insanlara sürekli olarak istihdam sağlayacak projelere öncelik vermelidir. Bu projeler Aydın ilini temsil eden iktidar yada muhalefette bulunan seçilmişler tarafından hep birlikte desteklenmelidir” dedi.

Aydın’ın iklim koşulları, tarihi ve kültürel mirasının zenginliği ve diğer turistik yerlere yakınlığı bakımından bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizm yatırımları için büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Özmeriç, “Sadece kent merkezine yakın olan Tralleis Antik Kenti’nin ivedilikle ziyarete açılması dahi Aydın’da faaliyet gösteren esnafın, çiftinin, işçinin ve tüccarın kalkınmasında çok önemli rol oynayacak ve ilimiz ekonomisine oldukça önemli miktarda katma değer sağlayacaktır. Kentimizde çok geç kalınmış olan turizm yatırımlarının gerçekleştirilmesiyle Aydın’ın geleceğine yatırım yapılmış olacak ve çocuklarımıza çok önemli bir miras bırakılacaktır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 11:29:22
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 12:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?