20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Evlat acısı şair yaptı

ŞEHİT BABASINDAN ŞİİR KİTABI

2005 yılında oğlunu terör olaylarına şehit veren şehit babası Mehmet Şirinkef, şehitler için yazdığı şiirlerini bir kitap olarak yayınladı.

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Neşetiye köyünde ikamet eden ve 2005 yılında Gümüşhane'nin Torul İlçesi Askerlik Şubesi'ne düzenlenen saldırıda hayatını oğlu Doğan Şirinkef'i şehit veren şehit babası Şair Mehmet Şirinkef, bugüne kadar yazmış olduğu şiirlerini bir kitap halinde toplayarak okuyucularına sundu.

Mehmet Şirinkef’in şehitler için yazdığı ve “İçimde Dumansız Ateşler Yanar” adını verdiği kitap 150 sayfadan oluşuyor. 132 şiirden oluşan kitabın 18 şiiri şehit oğluyla ilgili. 2005 yılında oğlunu şehit verdikten sonra şiir yazmaya başlayan Şair Mehmet Şirinkef’in şiir kitabı vatan, bayrak, din, tasavvuf, şehitlik, toplumsal ve şehit oğlu için yazdığı şiirlerden oluşuyor.

Oğlunun şehit olmasının ardından büyük bir üzüntü yaşadığını ifade eden Şair Mehmet Şirinkef, şiir kitabından elde edilen geliri Neşetiye köyünde yapılmakta olan camiye hibe ettiğini belirtti.

“İçimde Dumansız Ateşler Yanar” adını şiir kitabını kendisine hediye eden Şirinkef’e teşekkür eden Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz de, “Şairimiz Mehmet Şiirnkef evli, 6 çocuk babası ve işçi emeklisidir. Sayın Şirinkef, ilkokul mezunu olmasına rağmen kitabında duygularını fevkalade ifade edebilmiş, hiçbir zorlanma olmadan halkın anlayacağı dille anlatmıştır” dedi.

ŞEHİT BABASINDAN ŞİİR KİTABI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 12:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?