31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

'Fal merkezi'ne baskın

Aydın polisi, Astroloji ve Fal Bilim Merkezi kurarak alenen falcılık yapan bir kişiye seri numaraları alınmış parayla fal baktırarak suçüstü yaptı.

Edinilen bilgiye göre, K.Ü. isimli şahsın işyerinde fal ve astroloji faaliyetlerinde bulunduğu yönünde alınan ihbarı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, şahsın fal bakarak insanların duygularını kullanmak suretiyle kazanç elde ettiği, ve bu faaliyeti meslek haline dönüştürdüğü anlaşıldı.

İşletmeciliğini K.Ü’nun yaptığı Astroloji ve Fal Bilim Merkezi isimli işyerine önceden seri numarası alınmış para vermek suretiyle suçüstü yapıldı. İşyerinde yapılan aramada; odada müşterilerle birlikte iken görüşme esnasında tutulan defter sayfaları, işyerini tanıtıcı kartvizitler, bir adet içilmiş kahve fincan ve tabağı, fal bakım ücreti olarak verilen seri numarası alınmış (2) adet 10 TL para, ayrıca A4 kağıtlarına yazılmış işyerini tanıtıcı ve bakım ücreti 20 TL ibareli yazılar tespit edilerek el konuldu.

K.Ü., adli işleme esas olmak üzere 677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar ile Bir Takım Unvanlarının Men ve İlgasına Dair Kanunu ile TCK 158. Maddesine muhalefetten işlem yapıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 16:45:03
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 18:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kap IP: 88.236.123.xxx Tarih : 14.06.2010 20:35:35

Anlaşılan polisin daha hayırlı  işlerle uğraşacak vakti çok.Noldu yani şimdi yıllardır izmirde mısır çarşısında adamlar fal bakıyor ,hiç kıyamet falan koptuğunu da görmedim.Olan aydınlıya oldu mecburen izmir yolu gözüktü.Bu arada bu işi televizyonda tarot falan açmak yasal galiba.