20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Fırınlar denetimden geçirildi

AYDIN’DA FIRINLAR DENETİMDEN GEÇİRİLDİ

Aydın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ekmek ve simit fırınlarını denetledi. Kent merkezindeki 37 fırında yapılan denetimlerde talimatnamelere uymayan işletmelere cezai işlem uygulandı.

Gece yarısı başlayan ve sabah saatlerine kadar devam eden denetimlerde Belediye Zabıtası Talimatnamesinin 81. maddesine göre iş gömleği olmayan 1 işyerine ve genel temizliği çok kötü olan 2 işyerine yasal işlem yapılarak ceza kesilmesi için encümene havale edildi.

Ayrıca portör muayenelerini düzenli yaptırmayan 20 işyerine, iş gömleği olmasına rağmen kullanmayan 13 işyerine ve fiyat tarifesi bulundurmayan 3 işletmeye de yazılı ihtar verildi.

Denetlemelerde fırın sahiplerine genel temizliğin titizlikle yapılması konusunda gerekli uyarılar yapıldı.

Halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınlarda denetimlerin periyodik olarak devam edeceğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Belediye olarak halkın sağlığına son derece önem veriyoruz. Bu denetimlerle halkımızın sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlarken, eksiklikler tespit ettiğimiz işyerlerine yasal işlem uyguluyoruz. Gıda maddeleri üreten bu tür işyerlerinde olumsuz bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız Alo 153’ü arayarak bize bildirebilirler. Halk sağlığını tehdit eden konularda taviz vermemiz asla söz konusu değildir” dedi.

AYDIN’DA FIRINLAR DENETİMDEN GEÇİRİLDİ
AYDIN’DA FIRINLAR DENETİMDEN GEÇİRİLDİ
AYDIN’DA FIRINLAR DENETİMDEN GEÇİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 12:34:01
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 23:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?