29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Fırsatçı hırsız

Aydın Sanayi Sitesi esnafı Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmaya dalınca, hırsız dükkanları soyup soğana çevirdi.

Aydın'da 1. Sanayi Sitesi'nde esnafın maç izlediği sıralarda Tamirciler Odası ile iki tamirhaneye giren kişi veya kişiler, eşya ve malzeme çaldı. Edinilen bilgiye göre, sanayi sitesindeki esnafın dün akşam Fenerbahçe-Trabzonspor maçını izlediği saatlerde 1. Sanayi Sitesi'ne gelen kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler, Aydın Tamirciler Odasının idare binasına ve iki tamirhaneye girdi. Hırsızlar, diz üstü bilgisayar, fotoğraf makinesi, arıza tespit cihazı, makas ve keski gibi eşyalar ile çeşitli malzemeler çaldı. 

Zanlı veya zanlıların Aydın Tamirciler Odasındaki çelik kasayı da açmaya çalıştıkları ancak başarılı olamayarak kaçtıkları bildirildi. Sabah iş yerlerine gelen esnafın durumu fark ederek haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisler, parmak izi incelemesi yaptı. Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, gazetecilere yaptığı açıklamada, hırsızlığa üzüldüklerini belirterek, hırsızlık olaylarında suçüstü yakalanan zanlıların her seferinde mahkemeler tarafından serbest bırakıldığını öne sürdü. 

Akşit, daha önce 1. Sanayi Sitesi'ne özel güvenlik ve güvenlik kamerası konulması konusunda esnafa teklif götürdüklerini fakat esnafın ayda 10 YTL ödemeyi kabul etmedikleri için uygulamaya geçemediklerini kaydederek “Esnaf her dükkanın önüne bir polis koyamaz. Her şeyi de devletten beklememek lazım” diye konuştu. 

İş yeri sahipleri, pazar günü olması dolayısıyla sanayi sitesindeki iş yerlerinin bazılarının kapalı olduğunu, açık olan işyerlerindeki çoğu esnafın da dün akşam oynanan maçları izlediğini belirttiler.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 10:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?