20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Fransız Devrimi Kuşadası'nda kutlandı

Kuşadası’nda tatil yapan Fransızlar, Fransız Devrimi'nin 220. yıldönümünü bugün gerçekleştirilen etkinliklerle kutladı.

Fransız turistlerin yoğun olarak kaldığı turistik tesislerden Kuştur Tatil Köyü’nde sabah saatlerinde başlayan etkinlikler, gün boyu devam etti. Fransız Tatil Köyü’nde yetişen Kuştur Tatil Köyü baş ustası Halil İbrahim Çengel, Fransız turistlerin milli bayramı nedeniyle Fransız mutfağından oluşan 115 çeşit yemek hazırladı ve dev bir pasta kesildi. Daha sonra, kırmızı ve beyaz olarak ikiye ayrılan Fransızlar, düzenlenen etkinliklerde eğlendi. Kuştur Tatil Köyü’nün anfi tiyatrosunda gerçekleştirilen etkinlikte ise çeşitli animasyon gösterileri sahnelendi.

Fransızlar'ın milli bayramlarını kutladığını açıklayan Kuştur Tatil Köyü’nün yönetim kurulu başkanı Metin Kavasoğlu, her yıl tesislerinde kalan Fransızlar için geleneksel olarak Devrim etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. Kavasoğlu, etkinliklerin gece de devam ettiğini belirterek, son olarak kutlamaların havai fişek gösterisiyle tamamlandığını kaydetti.

Kuşadası’ndaki Fransız Devrimi kutlamalarına katılan Fransız turistler ise ülkelerinden uzakta ilk kez Fransız Devrimi'ni kutladıklarını belirterek, Avrupa'nın eşiğindeki bir ülkede olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 21:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?