20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Gazze saldırılarına öfke çığ gibi

Nazilli Demokrasi Platformu’nu oluşturan sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri Nazilli Belediye Meydanı’nda düzenledikleri gösteride; İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti.


Yüzlerce kişin katıldığı gösteride okunan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Filistin’de bir vahşet yaşanıyor. Hiçbir insanın, grubun siyasi anlaşın ya da devletin bir takım gerekçeler arkasına sığınarak yaptığı insanlık dışı katliamların asla ve asla haklı nedenleri olamaz.

Hele bu katliamlar ve saldırılar, elinde silah olmayan çocuklara, kadınlara, yaşlılara kısacası masum sivillere yönelikse, bu oylalar tarihte insanlık suçu olarak yerini alır. Filistin’de ölüm kol geziyor. Filistin’de Gazze’de katliam yapılıyor. Bu katliamdan sadece İsrail değil, Irak’ta bir milyon insanın ölümüne yol açan ABD Başkanı Bush ve yönetimi sorumludur. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor.

Filistin’de Gazze’de insanlar ölüyor. Türkiye olarak: İsrail’in uyguladığı bu devlet terörü karşısında sadece kınamalarla değil, İsrail’le olan tüm ikili askeri anlaşmalar ve askeri ihaleler iptal edilmelidir. Ayrıca Türkiye, BM güvenlik konseyi üyesi olarak İsrail’e karşı siyasi yaptırımlar önermelidir” denildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 10:12:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?