31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Gazze’ye yardım eli

AYDIN’DAN GAZZE’YE YARDIM ELİ

Gazze’ye gıda ve ilaç yardımı yapılması için 23 Mayıs’ta hareket edecek ve 40 ülkeden insanların bulunduğu 10 gemilik filoda Aydın’dan da bir gönüllü yer alacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Gazze’ye yapılacak yardımlarla ilgili olarak Aydın’da düzenlenen toplantıya İHH Genel Merkez yönetici Ali Cihangir, Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, İHH Aydın Şube Başkanı Cemalettin Esgin, Filistin’den gelen Dr. Valid Ahmed, Aydın’dan filoya katılacak olan İHH gönüllüsü Muzaffer Arslan ve AGD Aydın Şube Başkanı Orhan Toros ile davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İHH Aydın Şube Başkanı Cemalettin Esgin, İHH olarak Gazze’de yaşanan gıda ve ilaç sıkıntısını önlemek için geçen yıl “Filistin’e Yürüyoruz” sloganıyla bir yardım konvoyu düzenlediklerini hatırlatarak, “Mısır hükümetinin tüm engellemelerine rağmen ambargoyu delerek, Gazze’ye ulaşmayı başardık. İHH’nin bu başarısı tüm dünyada büyük bir ses getirdi. Şimdide 10 gemilik bir filoyla hazırlandığımız ‘Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük’ kampanyasıyla yeniden Gzze’ye doğru yol çıkıyoruz. 23 Mayıs’ta hareket edecek filoda Aydın’dan da bir gönüllümüz yer alacak. Muzaffer Arslan filonun yaşadıklarını dönüşte bizimle paylaşacak” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı ambargoya bir çok dünya devletinin göz yumduğunu savunan Dr. Valid Ahmed de, “Gazze, sadece İsrail tarafından değil çok sayıda ülke tarafından kuşatma altındadır. Bunların hepside kendisini demokratik ilan eden ülkelerdir. Müslüman olan ancak diktatörlükle yönetilen ülkelerde bu kuşatmaya göz yummaktadır. İsrail; ABD ve Batının asi çocuğudur. Yaşananlar başka bir ülkede olsaydı ABD buna sert tepki gösterdi ancak Gazze için bir şey yapmıyor. Gazze’de ambargo var ve cinayetler işleniyor. Burada sadece insanları öldürenler değil; ambargo ve kuşatmaya karşı sessiz kalanlarda canidir. Gazze’de büyük bir gıda ve ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Tünellerden geçirilen çok az sayıdaki malzemede yüksek fiyatlara satılıyor. Gazze’nin acil ilaç ve gıdaya ihtiyacı vardır” diye konuştu.

“İSRAİL FİLOYA İZİN VERMELİ”

İHH olarak dünyanın bir çok yerinde yaşanan dramlar gibi 4 yıldır Gazze’de devam edecek ambargoya karşıda sessiz kalmadıklarını kaydeden İHH Genel Merkez yönetici Ali Cihangir ise, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl karayolu ile deldiğimiz ambargo tüm dünyada ses getirdi. Şimdide 40 milletten insanların bulunduğu 10 gemilik filo ile Gazze’ye gidiyoruz. Daha gemiler yola çıkmadan çeşitli varsayımlar ortaya atıldı. İstail’in gemileri vurabileceği, askeri tatbikat düzenleyip filoyu yavaşlatabileceği ve de gemileri limana bağlayarak tüm kişileri tutuklayabileceği iddia ediyor. İsrail’in bunlardan her hangi birisi yapması kendisinin aleyhine, Gazze’nin ise lehine olur. İsrail zaten bir çok Avrupa ülkesinin tepkisini topluyor. Bir de bu filoya egel teşkil etmesi halinde bu tepki artacak ve dünyanın farklı bölgelerinde yer yer gösterilere dönüşecektir. Bu noktada İsrail için en faydalı olan filoya izin vermesidir”

AYDIN’DAN GAZZE’YE YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 09:44:04
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 17:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?