20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Gel meydanda hesaplaşalım

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, emeklinin, gençlerin ve köylünün sorunlarını çözeceklerini ve askerliği kademeli olarak 6 aya indireceğini belirterek "Bunları yapamazsam size söz veriyorum Başbakanlığı ve siyaseti bırakacağım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah Mersin'in Silifke ilçesinde gerçekleştirdiği mitingin ardından hava yolu ile İzmir'e geldi. Daha sonra karayolu ile Aydın'a hareket eden Kılıçdaroğlu, CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından İstasyon Meydanı'nda organize edilen mitingde halka hitap etti. Kılıçlaroğlu'nu görmek için Aydın merkez, ilçe ve beldeleriyle çevre illerden çok sayıda CHP'li Aydın'a geldi. Kılıçdaroğlu'na Aydın programı sırasında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İnanç Yıldız, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel ve CHP Aydın milletvekilleri eşlik etti.

Aydın'ın 'Dağlarından yağ, ovalarından bal akan' bir kent olduğunu ifade ederek konuşmasını başlayan Kılıçdaroğlu, kalabalığa çiftçilerin halinden memnun olup olmadığını sordu. 13 Haziran'da Türk çiftçisi için yeni bir dönem başlayacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Çiftçilerimiz var, üreticilerimiz var bunlar hayatından memnun mu? Sandığa sahip çıkacağız, üreticimize sahip çıkacağız. Üretici hayatından memnun mu? 9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Arkadaşlar rakam verdi, soruyorum nasıl iş bu, düzen ne düzeni, alın teriyle düşman olanların düzeni. Bu düzen, Türkiye'ye üreticiye düşman olan düzen. Mustafa Kemal Atatürk, 'Köylü milletin efendisidir' dedi. Hala CHP için, halkın partisi için köylü milletin efendisidir, partimizin de onurudur." Köylünün arazisini ekecek biçeceğini, alın teriyle kazanacağını anlatan

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Madem ki toprağı siz işliyorsunuz, o toprak anaların ak sütü gibi helal olacak. Çiftçinin mazotunu 1.5 TL yapacağız. Çiftçinin elektrik borcunu ve faizini sileceğiz. CHP iktidarında çiftçi rahat edecek. Fiyatları da, maliyetleri de düşüreceğiz. Çiftçi ürününün karşılığını alacak, borçlanmayacak. Bankadan borç alırsa bile gidip rahatlıkla ödeyecek. CHP iktidarında TARİŞ'i eski görkemli günlerine kavuşturacağız. Ve üreticinin dostu olacak TARİŞ. Çünkü, biz halk partisiyiz, halkın partisiyiz, alın terinden yana bir partiyiz. Biz cebimizi değil, halkımızı düşünen partiyiz."

DEVLET MİTİNGİ DEĞİL HALK MİTİNGİ YAPIYORUZ

Sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla sözü kesilen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz Aydın'da halkın mitingini yapıyoruz, devlet mitingini değil, halkın mitingini yapıyoruz. İnşallah 12 haziranda halkın iktidarını kuracağız. Buna yürekten inanıyorum. Devlet mitingleri yapan AKP bütün resmi araçlar seferber ediyor. Memurlar zorla miting alanlarına götürüyor. Yandaşlarının fabrikaları tatil ediliyor. Nevşehir Valiliği'nden gönderilen bir yazıda 'Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz. Sivil plakalar takıp mitinge gideceksiniz' deniliyor. İzmir'de gene aynı. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi anketi yaparlarsa yapsınlar. AKP'nin oyları düşüyor, Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyları yükseliyor"

KÖYLÜ CHP'NİN ONURUDUR

AK Parti'nin 2023 hedefini atıfta bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bakın güzel bir pankart var. Ne diyor; 'Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olmaz' Yiğit insanlar cumhuriyeti kurdular ve onlar dediler ki 'Köylü milletin efendisidir' Öyle mi Allah aşkına, 2011 yılının Başbakanı ne dedi. 'Ananı da al git' dedi. Biz CHP olarak 1923'ün ruhuna sahibiz. Kuva-yı Milliye ruhu var biz de. Gene söylüyoruz. Köylü milletin efendisidir. CHP'nin onurudur."

Hükümetin dış politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Daha düne kadar 'biz yolsuzluk yapmadık. Yolsuzluk yapsaydık Merkez Bankası'nda bu kadar para olur muydu?' diyordu. Sen malı götürdün, senin Bakanların malı götürdü. Recep Tayyip Erdoğan'ın şifresini çözdük. 'Rasmussen'e oy vermeyeceğim. O'nu NATO Genel Sekreteri yapmayacağım' dedi. Ama kalkıp O'na oy verdi ve O'nu NATO'nun Genel Sekreteri yaptı. İşte bu Recep Tayyip Erdoğan'ın ustalık dönemi. Size sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermeyin. Halkın partisine, kendi partinize oy verin. Recep Tayyip Erdoğan dış politikada kullanılan bir arkadaş. Recep Tayyip Erdoğan dış politika üretemez. Recep Tayyip Erdoğan dışarıda ülkesinin haklarını koruyamaz. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan ülkesini pazarlıyor. Recep Bey diyordu; 'Siz milletten korkuyorsunuz' Asıl onlar milletten korkuyor. Millet mi doğru söyler, Recep Tayyip Erdoğan mı? Onun için ben Recep Tayyip Erdoğan'ın değil milletin söylediklerine inanıyorum"

Türkiye'deki 9 milyon emeklinin durumunun 9.5 yıldır iyi olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Emeklilerin durumlarını biliyorum. Oyunuzu verin, size onurlu yaşamı halkın iktidarında karşılayacağım. Hak ettiğiniz payı size de vereceğim. Halkın iktidarı emeklilerin de iktidarı olacak. Emekli oluncaya kadar bu ülkenin kalkınması için yaptığınız katkıları biliyoruz. Ama aldığınız maaşlar bunun karşılığı değil. CHP'yi halkın iktidarı yapın, sizde emeğinizin karşılığını alın. Yarının gençleri, ülkenin geleceği olan gençlere siyasette, büyümede ve işte yardımcı olacağız. Sizlere Türkiye'yi emanet edeceğiz. Gençlerin yurt sorununu çözeceğim. Eğer bunu iki yıl içinde yapmazsam size söz veriyorum Başbakanlığı da bırakacağım, siyaseti de bırakacağım. Çiftçinin elektrik borcunu faizleriyle birlikte kaldıracağım. Bunu yapamazsam veriyorum Başbakanlığı da bırakacağım, siyaseti de bırakacağım. Emekli aylığından yüzde 15 kesiliyor. İlk 4 ayda bu yüzde 15'i kaldıramazsam Başbakanlığı da bırakacağım, siyaseti de bırakacağım. Askerliği aşamalı olarak 6 aya indireceğim. Benim gencim askerlikte nöbet başında, sivilde t halkın mitingini yapıyoruz,de işi başında olacak. Senin oğlun 21 gün Burdur'da askerlik yaparken, hiç aklına geldi mi bu milletin oğlu? Senin oğlun 21 gün askerlik yapacak, milletin oğlu 15 ay. Aydın'dan Ulusal Kurtuluş Savaşının yiğit evlatlarının önünde söylüyorum. Yeri gelirse değil 9 ay, 1009 ay askerlik yaparız. Yeter ki ülkemizi aydınlığa çıkaralım"

TELEVİZYONU İSTEMEZSE MEYDANDA HESAPLAŞIRIZ

Başbakan Erdoğan'ın "CHP yeniden dizayn edildi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına gelen en büyük talihsizlik oldu" şeklindeki söylemlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti. "Kendisi aynaya bakarak konuşmuş herhalde. Eğer yüreği varsa, cesareti varsa, onun istediği televizyon kanalında karşıma çıkar, bu lafları bana söyler yanıtını alır. Çıksın televizyona cesareti varsa, yüreği varsa, onuru varsa. Demokrasilerde siyasal parti liderleri bir araya gelirler, tartışırlar, vatandaş da evinde oturur, bakar kim doğruyu söylüyor, kim doğruyu söylemiyor. Ama kendisi maskesi ineceği için korkudan karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Ama ezberini bozacağım. Kemal Kardeşinizle başa çıkabilir mi Recep Bey. O'nun istediği kanalda, istediği gazetecilerle sizin Kemalinizin karşısına çıkabilir mi? Efeler diyarındayız. Ben söylüyorum, yetersiz de olabilir. Ben tek başıma çıkacağım. Sen Bakanlar Kuruluyla çık. Çıkartır mı, çıkabilir mi? Efeler diyarında korkanlara yer var mı? Arzu ediyorsa televizyondan vazgeçebilir. Efeler diyarındayız, burada meydan burada gel burada hesaplaşalım"

12 HAZİRAN'DA DERS VERİN

Günde 16 saat çalıştığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, meydanı dolduranlardan günün 10 dakikası CHP iktidarı için çalışmalarını istedi. Bu sefer başa halkın partisini iktidara getirme çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bu sefer, iş, aş, özgürlük, demokrasi, şifresiz sınav istiyoruz. Evimizde huzur içinde oturmak, telefonlarımız dinlenmesin istiyoruz. Geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz verdiniz. Benim başımın üstünde yeriniz var. Bu sefer halk partisine oy verin. Çünkü yeni anlayış var. Angusu kim getirdi Recep bey, angusu da, üreticiye de bitiren Recep Bey, 12 haziranda ders vermesi gerekenlerde sizlersiniz. Gidin dersinizi verin"

12 MİLYON TAŞERON VAR

Türkiye'de 12 milyon taşeron işçi bulunduğuna dikkat çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Taşeron işçiliğini bitireceğiz. Herkes kadrolu, toplu sözleşmeli olacak ve bu hakkı sağlayacağız. Biz insan haklarından, özgürlükten yanayız. İstiyoruz ki bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmesin. Onun için aile sigortasını getireceğiz. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aileler çocuklarını okula gönderirken, yanaklarından öperek rahatlıkla gönderebilecek. Biz bunu Aydın'da yapıyoruz. Burada size hizmet eden sizin çocuğunuz var. Özlem Çerçioğlu o size hizmet ediyor. Yetki vereceksiniz Kemal kardeşinizde bütün Türkiye'ye hizmet edecek"

DÜDÜK DAĞITILDI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinlemek için Aydın İstasyon Meydanı'na gelen binlerce partiliye, arama noktalarından geçmelerinin ardından düdük dağıtıldı. Kılıçdaroğlu'nun alana girmesinden önce CHP'nin son günlerdeki popüler seçim şarkısı olan Onur Akın'ın "Bir Islıkta Sen Çal" isimli parçası çalınırken; binlerce kişi hep birlikte çocuklar gibi düdük çalarak şarkıya eşlik etti.

Binlerce kişinin aynı anda düdük çalması büyük bir ıslık sesi oluştururken; ellerindeki parti bayraklarını sallayan ve ağızlarıyla düdük çalan CHP'liler ilginç bir görüntü oluşturdu. Kılıçdaroğlu'nun kürsüye çıkması sırasında kalabalık, kendisine yöneltilen sorulara hep birlikte düdük çalarak cevap verdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU AYDIN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 16:19:05
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 01:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?