20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Gelinlik ihracatına alım heyeti dopingi

GELİNLİK İHRACATINA ALIM HEYETİ DOPİNGİ

Alanında Avrupa’nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion İzmir, 5. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na yönelik; Dış Ticaret Müsteşarlığı Koordinatörlüğü’nde, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen “Alım Heyeti Programı” kapsamında Tunus, Ürdün, Fas ve Yunanistan’dan İzmir’e gelen 11 ithalatçı firma 2 gün boyunca 120 gelinlik üreticisi firma ile ikili iş görüşmeleri yaptı.

Ülkelerinin en büyük gelinlik ve abiye ithalatçıları olan 11 ithalatçı firma temsilcileri ikili iş görüşmeleri sonrasında gelinlik üreticisi firmaların üretim tesislerini ve IF Wedding Fashion İzmir, 5. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nı ziyaret ederek sektör hakkında bilgi edindi.

Ege İhracatçı Birlikleri olarak başarılı bir “Alım Heyeti Programı”na imza attıklarını belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, ikili görüşmelerle kurulan diyalogların devamını ve sonrasında siparişlerin gelmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye’de gelinlik ve damatlık üretiminin merkezinin tartışmasız İzmir olduğunu kaydeden Kızılgüneşler, “Birkaç yıl öncesine kadar yurtiçi üretime odaklanan gelinlik sektörü IF Wedding Fuarı gibi öncü girişimler ile ihracat kapılarını zorlamaya başladı. İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin başarılı çalışmalarıyla IF Wedding Fuarı ciddi bir gelişim gösterdi. Gelinlik ihracatı hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatımız açısından gelişime açık. Amacımız, gelinlik, damatlık üretiminde lider konumda olan İzmir’in ihracatta da lider konuma gelmesini sağlamak” diye konuştu.

Gelinlik ve damatlık ile Türkiye’nin ihracatta yepyeni bir ihraç ürününe kavuştuğunu anlatan Kızılgüneşler şöyle konuştu: “Özellikle çevre ve komşu ülkelere ihraç potansiyeli yüksek olan gelinlik ve damatlık giysiler ile yeni pazarlara ulaşılması, komşu ve çevre ülkelere yönelik ihracat pazarımızın çeşitlendirilmesi mümkün olacak, düzenlediğimiz Alım Heyeti Organizasyonu bu anlamda gelinlik sektörümüze yeni fırsatlar sağlayacak.”

GELİNLİK İHRACATINA ALIM HEYETİ DOPİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 10:25:04
Güncelleme :19 Şubat 2011 Cumartesi 18:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?