19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Gemi turizminde altın dönem

Türkiye gemi turizminde altın dönemini yaşıyor. Türkiye'nin birinci, Akdeniz'in ise en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Kuşadası Limanı'na yılın ilk dokuz ayı içerisinde 496 turist gemisi sefer yaptı. Turist gemileri bu süre zarfında toplam büyük çoğunluğu Amerikalı milyarderlerden oluşan 373 bin 384 turisti Kuşadası'na getirdi. 

Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports şirketinden yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Limanı bu yıl altın dönemini yaşıyor. Son yıllarda büyük düşüşe geçen Kuşadası turizmini artık neredeyse gemi turizmi ayakta tutmaya çalışıyor. Konaklama turizminde büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Kuşadası'nda kruvaziyer turizminde ise yılın 9 aylık bölümünde önceki yıla oranla yüzde 30'luk bir artış sağlandı. 

Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü'nden alınan istatistiki bilgiye göre yılın ilk 9 ayında günübirlik olarak toplam 373 bin 384 yabancı turist ilçeye giriş yaptı. 2007 turizm sezonunda Kuşadası genel toplamda yüzde 66 doluluk oranı ile yaklaşık nüfusu 515 bin olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Kuşadası limanına toplam 496 yolcu gemisi yanaşırken 373 bin 384 turist de deniz yolu ile ilçe merkezine giriş yaptı. Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turistlerin büyük çoğunluğunu zengin Amerikalılar oluştururken, ABD vatandaşlarını sırasıyla İngiliz, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kore ve Hollanda uyruklu turistler izliyor.Kuşadası limanı'nı işleten Ege Ports firmasından yapılan açıklamada, Ekim ayı içerisinde ise Kuşadası limanı'nı 94 turist gemisi ziyaret edecek.
Bu arada, Kuşadası Setur Marina'ya ise yılın ilk 9 ayı içerisinde 305 yat giriş, 283 yat ise çıkış yaparken, Yunan adalarına sefer yapan feribotlar ise 9 ayda 631 sefer gerçekleştirdi. Bu seferlerde Kuşadası'na 38 bin 321 turist giriş yaparken, 39 bin 847 turistte günübirlik olarak Kuşadası'ndan Yunan adalarına gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2007 Perşembe 12:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?