19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Genelkurmay eski Başkanı Özkök ilde

Aydın'da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.
 
Görev Süresi 30 Ağustos'ta sona eren Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök, bugün Aydın Valisi Mustafa Malay'ı makamında ziyaret etti. Valilik binası önünde Vali Mustafa Malay, vali yardımcıları ve daire müdürleri tarafından karşılanan emekli Orgeneral Özkök'e Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan da eşlik etti. Aydın Valiliği önünde polis merasim mangası tarafından karşılan Orgeneral Özkök, kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Özkök'ten övgüyle söz eden Vali Malay, "Ege'nin bağrından çıkan sayın paşamız Özkök'ün mazisi şerefle doludur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst kademesinde görev yapmış, halkın büyük sevgisini kazanmış bir devlet adamıdır. Aydınlılar da kendisini çok sever" dedi. 

Vali Malay, günün anısına Özkök'e üzerinde kentin simgeleri olan efe, incir, zeytin ve tarihi üçgözlerin bulunduğu bir plaket sunarken, Aydın ürünlerinden oluşan bir de hediye sepeti verdi. İkram edilen incir ve kestanelerden yiyen Orgenaneral Hilmi Özkök, soru kabul etmediğini belirterek, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Özkök, Vali Malay ile basına kapalı olarak yaklaşık yarım saat görüştükten sonra Aydın Orduevi'ne geçti.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 17:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?