20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Germen güven tazeledi

AYDIN BARO BAŞKANI GERMEN GÜVEN TAZELEDİ

Aydın Barosu olağan genel kurulunda güven tazeleyen Sümer Germen, 5’inci kez Aydın Barosu başkanlığına seçildi.

Aydın Barosu’nda 2 gün süren Seçimli Olağan Genel Kurul, dün Hüseyin Aksu Konferans Salonu’nda gerçekleşen gündem maddelerinin görüşülmesi ve aday konuşmalarının yapılmasının ardından bugün Aydın Barosu başkanlık makamında yapılan oy kullanma işlemeleriyle tamamlandı. İl genelinde Aydın Barosuna kayıtlı avukatlar, sabah erken saatlerden itibaren saat 17.00’ye kadar 2 ayrı sandıkta oy kullandı. Oy kullanma işlemlerinin tamamlanıp, sandıkların kapatılmasının ardından sayım işlemine geçildi.

Aydın Barosu’na kayıtlı 128 avukat olağan genel kurulda oy kullanmazken; yapılan sayım sonuçlarına göre geçerli kabul edilen 564 oyun 387’isini alan mevcut başkan Sümer Germen, 5’inci kez Aydın Barosu başkanlığına seçildi. Germen’in karşısına dün son dakika aday olduğunu açıklayan Kuşadalı avukat Bülent Tokuçoğlu’nun 177 oy alabildiği genel kurulda 78 oy da geçersiz sayıldı. Genel kurulda geçersiz sayılan 78 oydan 48’inin ise boş olduğu gözlendi.

Aydın Barosu olağan genel kurulunda ortaya çıkan sonucun Aydın ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, “Ben başkanlığım süresince meslektaşlarımızın sorunlarını her zaman ön planda tuttum. Beni 5’inci kez bu onura layık gören meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülkemizin gerçekten eksiksiz demokrasi ve gerçek hukuk devleti ile yönetilmesi isteniyor ise iktidarıyla, muhalefetiyle geniş zaman dilimi içinde toplumsal mutabakat sağlanarak, çağdaş bir anayasa yapılmalıdır. Bu konuda Aydın Barosu ve avukatları olarak her zaman, her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

AYDIN BARO BAŞKANI GERMEN GÜVEN TAZELEDİ
AYDIN BARO BAŞKANI GERMEN GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 19:07:05
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 19:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?