20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Germencik'te deprem oldu

Aydın’da bugün sabah saatlerinde merkez üssü Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Beldesi olan 3.7 şiddetinde orta büyüklükte bir deprem meydana geldi. İl merkezi ve çevre ilçelerde de hissedilen ve daha sonrada artçı iki sarsıntının kaydedildiği depremde herhangi bir can ve mal kaybı oluşmazken, kısa süreli bir panik yaşandı.
Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre; bugün sabah saat 08.29’da merkez üssü Germencik’e bağlı Ortaklar Beldesi olan ve yerkabuğunun 5 kilometre derinliğinde 3.7 büyüklüğünde orta şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem başta Germencik ve Aydın il merkezi olmaz üzere Söke, Kuşadası, İncirliova, Koçarlı ilçeleri ile çevre bölgelerde de hissedildi. Depremde il genelinde her hangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, kısa süreli bir panik yaşandı. Sarsıntıyla birlikte heyecanlanan bazı vatandaşların evlerinin balkonlarına çıktıkları gözlendi. Sarsıntıların kısa sürede sona ermesiyle birlikte yaşanan korku ve panik azalırken, hayat normal seyrini döndü.

Öte yandan; Ortaklar’da sabah saatlerinde meydana gelen orta şiddetli depremin ardından bölgede gün içerisinde iki artçı sarsıntı daha kaydedildi. Bölgedeki ilk artçı sarsıntı saat 10.32’de Germencik’te kaydedilen 3.0 büyüklüğündeki hafif şiddetli deprem olurken, akşam saatlerinde merkez üssü Ege Denizi olan 3.9 şiddetinde orta büyüklükte ikinci bir deprem daha meydana geldi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 19:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?