1
Haziran
2024
Cumartesi
AYDIN

Goral son yolculuğuna uğurlandı

CUMHURİYET SENATOSU ÜYESİ VE ESKİ VEKİL GORAL AYDIN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara’da önceki gün vefat eden Cumhuriyet Senatosu Aydın Üyesi ve 17. dönem Aydın Milletvekili Halil Nüzhet Goral, memleketi Aydın’da toprağa verildi.

Bir süredir tedavi gördüğü rahatsızlığı nedeniyle 21 Kasım Pazar günü Ankara’da vefat eden Cumhuriyet Senatosu Aydın Üyesi ve 17. dönem Aydın Milletvekili Halil Nüzhet Goral’ın (88) cenazesi Pazartesi günü TBMM'de düzenlenen törenin ardından memleketi Aydn’a gönderildi.

Goral için bugün Aydın merkez Beycamii’de tören düzenlendi. Buradaki törene CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, eski Aydın senatörlerinden Sadettin Demirayak, ailesi ve yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Goral’ın cenazesi Öğle Namazına müteakip kılınan Cenaze Namazı’nın ardından cenaze arabasına kadar omuzlarda taşındı. Uzun bir araç konvoyu eşliğinde Aydın Tellidede Mezarlığı'na getirilen Goral’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

HALİL NÜZHET GORAL KİMDİR?

1922 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen Halil Nüzhet Goral, Kara Harp Okulunu bitirdi. Topçu Kıdemli Yüzbaşı rütbesindeyken istifa eden Goral, çiftçilikle uğraştı. 1968-1977 Cumhuriyet Senatosu Aydın Üyeliği ve 17. Dönem Aydın Milletvekilliği yapan Goral, evli ve iki çocuk babasıydı.

CUMHURİYET SENATOSU ÜYESİ VE ESKİ VEKİL GORAL AYDIN’DA TOPRAĞA VERİLDİ
CUMHURİYET SENATOSU ÜYESİ VE ESKİ VEKİL GORAL AYDIN’DA TOPRAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 15:06:00
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 23:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?