20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Grizu kurbanları anıldı

ZONGULDAK’TA ÖLEN MADENCİLER AYDIN’DA ANILDI

Zonguldak’ta bulunan Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TKK) Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlama hayatını kaybeden 30 işçi Aydın’da anıldı.

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası’nda (ESM) düzenlenen anma etkinliğine ESM Aydın Şube Başkanı Celadettin Çakmak, KESK Aydın Platformlar Sözcüsü Orhan Aygün ve sendika üyeleri katıldı. Etkinlik Zonguldak’ta meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 30 maden işçisi için saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Saygı duruşunun ardından bir açıklamada yapan ESM Aydın Şube Başkanı Celadettin Çakmak, “TTK Karadon Müessesesi'nde Pazartesi günü saat 13.30'da meydana gelen grizu patlaması sonucu meydana gelen göçükte mahsur kalan 30 maden işçisinin cesetlerine ulaşıldı. Türkiye'de yalnızca son 6 ayda, taşeron maden ocaklarında meydana gelen bu üçüncü büyük grizu patlamasıdır. Artık her türlü sömürüyü meşrulaştıran, her türlü güvencesizliği emekçiye dayatan özelleştirmeci, emekçi düşmanı zihniyeti şimdi Karadon'da olan bu felaketin de sorumlusudur” dedi.

Maden ocaklarında yaşanan üzücü olayların önüne geçilmesi için önlemler alınması ve denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini kaydeden Çakmak, “Bu kez TTK bünyesindeki bir taşeron maden ocağında grizu patlaması ve göçüğün altında kalan 30 maden işçisi hayatını kaybetti. Onlara göre iş kazası, dikkatsizlik diye adlandırılan durum elbette kendilerini aklama çabalarının bir göstergesidir. Karlarına kar katmak için hiçbir önlem almayarak, işçilerin canlarını hiçe sayarak sermayelerini işçi kanlarıyla büyütmeye çalışan patronlar sınıfı bunun bedelini ödeyecek. Şimdi sınıfa karşı sınıf eylemi zamanıdır” diye konuştu.

ZONGULDAK’TA ÖLEN MADENCİLER AYDIN’DA ANILDI
ZONGULDAK’TA ÖLEN MADENCİLER AYDIN’DA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 09:41:02
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 00:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?