31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Gül'den şehit ailelerine özel ilgi

CUMHURBAŞKANI GÜL, AYDIN'DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasının işadamları ve müteşebbislerin gayretleri ile mümkün olacağını söyledi. Gül, gazilerine ve şehitlerine sahip çıkmayan milletlerin saygın olmadığını da kaydetti.

Bugün çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Aydın'a gelen Cumhurbaşkanı Gül, öğle yemeği yediği Aymendo Tesisleri'nde sivil toplum örgütleri, oda temsilcileri, şehit gazi ve yakınlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin her bir bölgesinin ayrı ayrı özellikleri vardır. Aydın çok verimli topraklara sahip bir kentimiz. Yer üstü ve yer altı kaynaklarının yanı sıra jeotermal kaynaklarıyla apayrı bir öneme sahip. 14 Mayıs gibi bir anlamlı günde Aydın'da olmaktan mutluyum. Bu vesile ile rahmetli Başbakan Adnan Menderes'i saygıyla anıyoruz. Türkiye'nin değişik illerini çeşitli vesilelerle ziyaret ediyorum. Bu ziyaretlerimde iş dünyasından temsilcilerle bir araya geliyoruz. Bu illerimizin sorunlarını yerinde tespit etme fırsatı yakalıyorum. Ziyaretlerde daha çok sivil toplum örgütleri ve işadamları ile bir araya gelmeye çalışıyorum. Onları çalışmaya ve yatırım yapmaya teşvik ediyorum. Çünkü Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması işadamları ve müteşebbislerin gayretleri ile mümkün olacaktır. Devletimiz zaten alt yapı yatırımlarını yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Çok şükür Aydın'ın altyapı konusunda büyük sıkıntıları yok. Bu konuda emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Aydın bu ülkeye çok büyük devlet adamları ve siyasetçiler kazandırdı. Bunların başında rahmetli Adnan Menderes geliyor. Aydın'ın yetiştirdiği siyasetçilerin başta Aydın ve Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye'ye yararları dokunmuştur. Ülkemize hizmet eden siyaset adamlarımıza bu vesile ile şükranlarımı iletiyorum. 1992 yılında kurulan Adnan Menderes Üniversitesi bu kente büyük fayda sağlıyor. Aydın'ın yetiştirdiği işadamları yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. Aydın'daki işadamları yurt dışına yılda yaklaşık bir milyar doları bulan ihracat gerçekleştiriyor. Aydın sadece incir ve pamuk değil, sanayi ürünleri ihraç eden önemli illerimizden bir tanesidir. Muhakkak eksik yönleri vardır bu kentin, ama eksik yönleri tamamlamak hepimizin görevidir. Devletin üst kademesinde oturanlar ile özel sektör müteşebbisleri el birliği ile çalışarak sorunları çözüme kavuşturabilir" dedi.

Gazilerine ve şehitlerine sahip çıkmayan milletlerin saygın olamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi Aydın'da da şehit ve gazilerimiz var. Gazilerine ve şehitlerine sahip çıkmayan milletler saygın değildir. Ne mutlu ki Türk halkının tarihten gelen onurlu bir durumu vardır. Türk milleti şehit ve gazilerine daima sahip çıkmıştır ve bundan sonra da sahip çıkarak baş tacı yapmaya devam edecektir. Aydın'ın başta Kurtuluş Savaşı dönemindeki efeleri olmak üzere bu güne kadarki şehit ve gazilerine minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, salona girişi sırasında Nazilli 5 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi 10 yaşındaki İrem Mutlu'nun kendisine hediye ettiği tabloyu kabul etti. Gül, 10 yaşındaki İrem'le yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, salona girerken şehit ailelerinin bulunduğu masaları gezdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL, AYDIN'DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
CUMHURBAŞKANI GÜL, AYDIN'DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
CUMHURBAŞKANI GÜL, AYDIN'DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
CUMHURBAŞKANI GÜL, AYDIN'DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
CUMHURBAŞKANI GÜL, AYDIN'DA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 15:32:05
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 18:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?