31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Güreşin kalbi Aydın’da atıyor

GÜREŞİN KALBİ AYDIN’DA ATIYOR

Türkiye Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası, 64 ilden 110 takım ve 650 sporcunun katılımı ile Aydın’da başladı.

Aydın Mimar Sinan Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediye Başkan Vekili Ahmet Gümüş, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Belir Çeker, Güreş Aydın İl Temsilcisi Mahmut Yörük ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen güreş severler katıldı.

Açılışta konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bak, Aydın'ın spor açısından çok şanslı bir il olduğunu söyledi. Bak; güreş sporuna çok büyük destek veren Vali Hüseyin Avni Coş’un yanı sıra uluslararası bir hakem olan Bekir Çeker’in de Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak Aydın’a atanmasının spor faaliyetlerinin gelişmesi için büyük bir şans olduğunu savundu. Aydın’da Türkiye Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nın ardından 4-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Uluslararası Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası’nın da yapılacağını müjdeleyen Bak, “Güreş sporu bundan sonra Aydın’da çok daha hareketli geçecek ve Türkiye Güreş Federasyonu da Aydın’ın destekçisi olacak. Ata sporumuz olan güreş uluslararası arenada ve olimpiyatlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ediyor. 'Daha 5 ay önce Danimarka'nın Herning şehrinde grekoromen takımımız, dünya şampiyonu oldu. İki altın bir bronz madalya alarak 44 puanla dünya şampiyonluğuna ulaştık. Tam üç kez İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinlettik” dedi.

Aydın’daki şampiyonaya katılan gençlerden 2012 Londra ve 2016 Rio De Janerio olimpiyatlarında şampiyonlar çıkmasını hedeflediklerini ifade eden Bak, “Grekoromen stilde Avrupa, dünya ve dlimpiyat şampiyonları istiyoruz. Güreş, Türk milletinin tutkusudur. İnanıyoruz ki Türk güreşi 2011'de İstanbul'da yapılacak olan Dünya Büyükler Şampiyonasıyla zirvede olacak. Bu işin temeli burada. Türk güreşi olarak gururluyuz. Tabanımız sağlam geliyor. Bu şampiyonaları gelecek yıllarda 3 minderde değil 6 minderde yapmak istiyoruz. İki bin sporcu ile yapmak istiyoruz. Çünkü Türk milletine bu yakışır. Türk milletine şampiyonluklar yakışır. İçinizdeki bu gençlerden şampiyonlar istiyoruz” diye konuştu.

“Ata sporumuzu yapanlar arasından nice şampiyonların çıkacağına yürekten inanıyorum” diyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, Başbakan Recep Erdoğan’ın güreşin gelişmesi için her türlü katkıyı verdiğini belirtti.

Törende yapılan konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Bak turnuvaya sağladıkları destekler nedeniyle Vali Coş, Milletvekili Erdem, Belediye Başkan Vekili Gümüş ve Güreş İl Temsilcisi Yörük’e birer teşekkür plaketi verildi.

64 ilden 110 takım ve 650 sporcunun katılımıyla Aydın’da 2 gün boyunca devam edecek olan Türkiye Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası açılış seremonisinin ardından bir birinden çekişmeli müsabakalarla başladı.

GÜREŞİN KALBİ AYDIN’DA ATIYOR
GÜREŞİN KALBİ AYDIN’DA ATIYOR
GÜREŞİN KALBİ AYDIN’DA ATIYOR
GÜREŞİN KALBİ AYDIN’DA ATIYOR
GÜREŞİN KALBİ AYDIN’DA ATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 21:38:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 09:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?