31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Ha Kenan Evren, ha Recep Bey!

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halk oyuna sunulacak Anayasa değişiklik paketinin 12 Eylül Anayasasından daha kötü olduğunu iddia ederek, “Ha Kenan Evren, ha Recep Bey” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Referanduma Hayır”' gezileri kapsamında Aydın İstasyon Meydanı’nda halka hitap etti.

Muğla mitinginin ardından karayolu ile Aydın’a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın’da kürsüye çıkmasından önce mitinge katılan CHP milletvekilleri ve belediye başkanları tek tek tanıtılarak; kalabalığı selamladı. Ardından sahneye çıkan sanatçı Onur Akın, Kılıçdaroğlu kürsüye gelinceye kadar kısa bir konser verdi.

Onur Akın’ın ardından alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye gelen Kılıçdaroğlu’na, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından Aydın Efelerinin kullandığı bir poşu ve yöresel sekiz köşeli bir kasket hediye edildi.

Anayasa değişikliği paketinde özgürlükler ve demokrasiden söz edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklardan söz edilmediğini iddia ederek, “Ne olursa olsun dokunulmazlıkları kaldıracağız. Anayasa değişikliği çiftçinin, memurun, esnafın sorunlarını çözüyor mu? Siz izin verirseniz Recep Bey’den hesap sormak benim boynumun borcu. Yalan söylemeyeceğim. Artık bu halk yalan söyleyen siyasetçiden bıktı. Cebimizi değil, halkın cebini düşüneceğiz. Türkiye’de önemli değişimler oluyor. Halk uyanıyor. 12 Eylül ve genel seçimde halkın iktidarını kuracağız ve halk için çalışacağız. Güzel rüyalarımız ve güzel hedeflerimiz var. Her şeyimiz var. Ama halka hizmet edecek bir iktidara ihtiyacımız var. Onun için geldim size” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz yıllarda Adana’da düzenlediği mitingde bir çiftçi ile arasında geçen diyalogu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bir çiftçi Recep Bey’e derini anlatmak istedi. Ama Recep Bey, ‘Ananı da al git’ dedi. Bu nedenle sandığa gideceğiz, Recep Bey’i sandığa gömeceğiz. Dünyanın hiç bir yerinde bir başbakan vatandaşına ‘Ananı da al git’ demez. ‘Bir de benim terbiyem müsaade etmiyor’ diyor. Senin terbiyen buysa vay bu ülkenin haline. Hayırsızlara hayır demek hepimizin görevi. 12 Eylül’de ve seçimlerde bu görevimizi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

“YETKİ VERİN, TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRAYIM”

Başbakan Erdoğan’ın Referandum çalışmaları sırasında devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kast eden Kılıçdaroğlu, “Güç sizde, yetki sizde. Yetki verin Türkiye’yi ayağa kaldırayım. Yetki verin Recep Bey’den hesap soralım. Yetki verin onurlu Türkiye’yi ayağa kaldıralım. Yetki verin kanunlar önünde eşitliği sağlayalım. Bunlar, işine geldiği zaman her şeyi kullanırlar. Onun için beraber yürüyeceğiz, beraber adım atacağız” şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliği paketinde ekonomik gelişme ve Ekonomik Kalkınma Konseyi’nden söz edildiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, değişikliğin ekonomik gelişmenin aksine memurun grev hakkının elinden alındığını öne sürerek, şunları söyledi: “Yeri gelince memuru kandıracaklar, 'sana toplu sözleşme getirdik', sana grev hakkı yok. Anayasa ile memurun itiraz hakkını elinden alıyorlar. Peki toplu sözleşmede uyuşamadık, ne yapacağız? Hakem kuruluna gireceğiz. Hakem kurulunda kim var. Recep Beyler var. Onlar peki toplu sözleşmede öngörülen maddeyi iyileştirebilirler mi Recep Bey'in baskısıyla. Diyelim ki hakem kurulunda da istediğiniz koşul gerçekleşmedi. Yargıya başvurma hakkınız var mı? Yok. Bütün memurların bilmesini istiyorum. Diyelim ki bir memur bir yerde çalışıyor. İktidarın hoşuna gitmedi. Onu sürdüler. Mevcut uygulamada memurun üyesi olduğu sendika dava açarsa haklıysa memur geri gelir. Memurun cebinden de beş kuruş para çıkmazdı. Şimdi ne yapıyorlar? Anayasaya sendika dava açamayacak. Ancak memur dava açabilir. Memur nereden verecek avukat parasını. Bu konuda da bütün memurlarımızı uyarıyorum”

“HA KENAN EVREN HA RECEP BEY”

12 Eylül referandumunda halktan ‘Evet’ oyu isteyen iktidarın ‘12 Eylül darbecilerinden hesap soracağız” şeklinde söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Kılıdaroğlu, “Bu Anayasa şu anda elinizde olan hakları dahi elinizden alan bir anayasadır. Demokrasi geleneği olmayan, baskıcı, demokrasiyi içine sindiremeyen, herkesi aldatan bir siyasal anlayış Türkiye'ye demokrasiyi getiremez. Bu anlayışı da bunların demokrasi anlayışı olarak her yerde teşhir etmenizi isterim. Bunlarda demokrasi yok. Bunlarda özgürlük yok. Yani bu Anayasa, Kenan Evren’in Anayasasından daha kötüdür. Ha Kenan Evren, ha Recep Bey” ifadelerini kullandı.

“İSTİFA ETMEK ONUR İSTER”

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile CHP Aydın İl Teşkilatı, CHP’li vekiller ve belediye başkanları arasında yaşanan gerilimi anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Valiler halka hizmet edecek. Recep Bey ve iktidara hizmet eden valileri istemiyoruz. Recep Bey ve iktidara hizmet eden valilerden hesap soracağız”

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yarıda kesen kalabalığın “Vali istifa” diye sloganlar atması üzere Kılıçdaroğlu, “İstifa etmek onur gerektirir. İstifa etmek yürek ister. Bunlarda onur da kalmadı” dedi.

Konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, kalabalığa doğru beyaz güvercinler uçurdu. Kılıçdaroğlu, daha sonra vatandaşlara karanfil dağıtarak kürsüden indi. Karayolu ile Aydın’dan ayrılan KIlıçdaroğlu’nun İzmir’den havayolu ile Ankara’ya hareket edeceği belirtildi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, AYDIN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 20:33:04
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 11:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?