31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Hac ön kayıtları başladı

2010 YILI HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI

2010 yılında hac görevini yerine getirmek için bugün itibaren başlayan hac ön kayıtları 22 Nisan 2010 tarihinde sona erecek.

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Hac, Mü’minlere bedeni ve ruhi pek çok kazanımlar sağlayan dinimizin temel esaslarından biridir. İnanlar için önemli faydalar sağlayan hac ibadetinin hiçbir aksaklığa sebebiyet vermeden tamamlanabilmesi için gerekli çalışmalar Diyanet İşleri Başkanlığımızca tamamlanmıştır. Hem ibadet hem de seyahat yönü ile yapılan bu çalışmaların önemli olduğu geçmiş yıllarda görülmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmiş yılların bu tecrübesini değerlendirerek ülkemizin temsilini ve ibadetin sağlıklı ve huşu içerisinde yapılmasını her zaman olduğu gibi bu senede önemsemektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu önemli organizasyonu hac ibadetinin ruhuna ve ülkemizin şanına yakışır bir şekilde yürütmektedir” denildi.

2010 yılı hac mevsimine girildiği hatırlatılan açıklamada, “Bugün başlayan hac ön kayıtları 22 Nisan 2010 tarihinde sona erecektir. Geçen yıl yazıldığı halde hacca gidememiş olanlar ilgili hesaba 5 TL kayıt ücreti yatırarak kayıt yeniletecek, ilk defa kayıt yaptıracak olanlar ise 15 TL kayıt ücreti yatırarak yeni kayıt yaptıracaklardır. Müracaatlarda; sadece eş, anne, baba, kardeş ve çocukların birbirleri ile, engellilerin ise hacca hiç gitmemiş refekatcileri ile birlikte kuraya girme talepleri kabul edilecektir. Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve kayıt ücreti de iade edilmeyecektir. 2007 ve 2008 veya bu yıllardan sadece birisinde müracaatı olduğu halde 2009 yılında kayıt yeniletmeyenler ile 2009 yılında kesin kayıt sırası gelmesine rağmen kaydını yaptırmayanlar, 2010 yılı haccı için müracaat etmeleri durumunda bunlar, ilk defa müracaat edenler statüsünde değerlendirilecek ve kendilerinden kayıt ücreti de alınacaktır. 2009 yılında kayıt yeniletmek veya ilk defa müracaat etmek suretiyle kuraya katıldığı halde 2010 yılı haccı için açılan kayıtlarda kaydını yeniletmeyenlere geçmişteki kayıtları müktesep hak teşkil etmeyecek ve bunlar müteakip yıllarda müracaat etmeleri halinde ilk defa müracaat edenler statüsünde değerlendirilerek kendilerinden kayıt ücreti alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:26:02
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 13:36:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?